Kerncentrale in Borssele.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerncentrale in Borssele. © EPZ

Kernenergie blijft een gok

Fractieleider Klaas Dijkhoff van de VVD grijpt de algemene beschouwingen aan om in de Tweede Kamer aandacht te vragen voor kernenergie. En minister Eric Wiebes komt in Zeeland praten over de kerncentrale. Zijn verkenning valt min of meer samen met acties vóór kernenergie. Komt er beweging in de zaak? De toelichting die Wiebes onlangs aan de Kamer heeft gegeven wijst daar niet op. Wiebes stuurde de bevindingen door van EPZ, het bedrijf dat de kerncentrale draaiende houdt. Die geven weinig hoop.

 1. Politie maakt inhaalslag
  PREMIUM
  Commentaar

  Politie maakt inhaalslag

  Het overkomt bijna iedereen. Dan krijg je weer zo’n mailtje met ‘Let op, uw bankpas is verouderd. Ga naar…’ Als criminelen maar genoeg van dit soort visjes uitgooien, vangen ze wat. Deze oplichting neemt grote vormen aan. Eerder deze week werden in Nederland twee mensen aangehouden die ouderen zouden hebben getild voor vier miljoen euro. Tot honderdduizend euro per slachtoffer. Vroeger waren winkeldieven de typische veelplegers. Nu zijn het de criminelen die op internet werken.
 2. On-Zeeuws omdenken
  PREMIUM
  commentaar

  On-Zeeuws omdenken

  Na hun opleiding in Zeeland zwermen de studenten van University College Roosevelt uit over de wereld. Ze kunnen hun master immers hier niet halen. Omdat het fundament dat in Middelburg is gelegd zo stevig is, staan de deuren van binnen- en buitenlandse universiteiten, vaak niet de minste, voor hen open. Die zijn we voor eeuwig kwijt, zou je denken. Maar nee, een flink aantal vestigt zich na de studie weer in Zeeland, ook als ze hier oorspronkelijk niet vandaan komen.