Volledig scherm
PREMIUM
De Tweede Kamer heeft een voorstel aangenomen voor een bindend vrouwenquotum. De top van grote bedrijven moet in de toekomst voor minimaal 30 procent uit vrouwen bestaan. © videostill

Ingroeiquotum verre van ideaal

COMMENTAARHet kabinet mag van de Tweede Kamer aan de slag met een ‘ingroeiquotum’ voor vrouwen. Dat is het idee om vrouwen met voorrang een plaats te geven in de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. Tenminste, als zo’n raad minder dan dertig procent vrouwen telt. Dit is bij tientallen bedrijven het geval.

  1. Burger, ruik eens onraad!
    PREMIUM
    Commentaar

    Burger, ruik eens onraad!

    Hoe is het met uw reukzin? Goed? Bent u ook een beetje waakzaam? Dat komt mooi uit. Want de politie wil uw neus en oplettendheid gebruiken om drugscriminelen op te sporen. In Tholen-stad heeft de politie een stinkend busje met grote blauwe vaten geparkeerd. Dagenlang gebeurde er niets. Maar het is juist de bedoeling dat burgers op zoiets aanslaan. Zulke vaten en een anijslucht moeten je aan het denken zetten. Tijd om de politie te tippen! Daarom spreekt de politie voorbijgangers aan en legt hen bij het busje uit waar ze op moeten letten.