Ik hoop dat 2G voor altijd in de ijskast blijft

Het kabinet bevriest het controversiële plan om ongevaccineerden buiten te sluiten (2G). Ook de uitbreiding van de coronapas naar werk en onderwijs gaat op de lange baan. Het ontbreekt aan voldoende politiek draagvlak, tegelijk is het te vroeg om al sectoren te heropenen. Voor de avondlockdown dreigt dus verlenging. 

 1. Vlaamse minister laat tanden zien
  PREMIUM
  commentaar

  Vlaamse minister laat tanden zien

  De Vlaamse minister Zuhal Demir voegt de daad bij het woord. Ze heeft vrijdag alle productieprocessen van chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht waarbij giftige PFAS vrijkomen onmiddellijk laten stilleggen. Uit bloedonderzoek bleek afgelopen week dat honderden omwonenden te veel van deze chemicaliën in hun bloed hebben. Omdat 3M niet kon garanderen dat er geen PFAS meer wordt uitgestoten of geloosd, besloot Demir eigenhandig de kraan dicht te draaien.
 2. Het gaat maar door met ongelukken op gevaarlijke rotondes in Goes: ‘Tijd om in te grijpen’
  PREMIUM
  opinie

  Het gaat maar door met ongelukken op gevaarlij­ke rotondes in Goes: ‘Tijd om in te grijpen’

  GOES - En weer was het raak. Drie keer zelfs. Op de rotonde bij het stadskantoor in Goes werd donderdag een fietser van de sokken gereden door een automobilist, een dag eerder overkwam dat een snorfietser. Op het Poelplein werd donderdag een fietsend meisje aangereden. De incidenten passen in een reeks ongelukken op de nieuwe rotondes nabij de spoortunnel. Het is tijd om in te grijpen.