Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Huren blijft een beetje schuren

commentaarDe Zeeuwse woningbouwverenigingen krijgen prima cijfers van hun huurders. De dienstverlening van de corporaties is goed. Dat blijkt uit landelijk onderzoek. Dit is mooi. Want de huursector staat al genoeg onder druk. Betaalachterstanden, wachtlijsten, het speelt in deze coronatijd nog wat meer dan anders. Sommige huurders hebben minder inkomen en kunnen de huren maar met moeite opbrengen. Wie een huurhuis zoekt, stoot wat vaker zijn neus omdat er minder doorstroming is. 

 1. Hoe soepel is de bijstand?
  PREMIUM
  commentaar

  Hoe soepel is de bijstand?

  Kamerleden schreeuwen moord en brand over een vrouw uit Wijdemeren. Zij krijgt bijstand en zij heeft niet gemeld dat haar moeder structureel bijspringt. Het gaat om een waarde van grofweg 200 euro per maand. Omdat dit al jaren speelt, moet de vrouw 7000 euro terugbetalen aan de gemeente. De Tweede Kamer is woest. Dat is vreemd. Wijdemeren voert gewoon de wet uit. De zaak is aangebracht door het Inlichtingenbureau van Sociale Zaken. Met deze controle heeft de Kamer ingestemd.
 2. Wakker worden Republikeinen!
  PREMIUM
  Commentaar

  Wakker worden Republikei­nen!

  Zijn de Verenigde Staten van Amerika afhankelijk van de bescherming van communicatieplatforms als Twitter en Facebook? Het lijkt erop, nu de techgiganten de kwaadaardige uitingen van Donald Trump beperken. Eerder stonden bij de berichten van Trump al waarschuwingen dat zijn beweringen vals zijn. Het is goed dat de techbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Maar het is triest dat groepen verdwaasde mensen zonder deze hulp volledig ontsporen. En het geeft te denken dat de techreuzen zelf bepalen wanneer ze ingrijpen. Bij de bestorming van het Capitool kwam de correctie duidelijk te laat. Vier mensen vonden de dood. Hoe moet het dan?
 1. 'In Mariekerke help je elkaar, want je hebt elkaar nodig'
  Play

  'In Mariekerke help je elkaar, want je hebt elkaar nodig'

 2. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland