Demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid arriveren bij het Catshuis voor het overleg over het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid arriveren bij het Catshuis voor het overleg over het coronavirus. © ANP

Het kabinet moet stoppen met het valse positivisme

commentaarHet aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt. Ook in Zeeland. Een deel van de ziekenhuizen in Nederland moet hart- en kankeroperaties uitstellen. De Zeeuwse gelukkig nog niet. Maar de ontwikkeling is duidelijk. Daarom is het onlogisch om maatregelen te versoepelen.

 1. Groot hotel in Biggekerke: een gemiste kans voor Veere
  PREMIUM
  ANALYSE

  Groot hotel in Biggekerke: een gemiste kans voor Veere

  BIGGEKERKE - Bijna wekelijks krijgen eigenaren van onroerend goed in de gemeente Veere te horen dat ze niet mogen uitbreiden of verbouwen. De ene keer gaat het om een appartement, de andere keer om een paar kamers. De coalitie van CDA, DTV en PvdA/GL beloofde namelijk ruim een jaar geleden heel terughoudend te zijn met het toestaan van meer toeristische bedden. Want veel inwoners vinden dat de grenzen zijn bereikt en de leefbaarheid in het gedrang komt door de vele toeristen en recreanten. Dus verzoeken om een woning of bijgebouw te mogen verbouwen tot vakantieverblijf worden veelal geretourneerd met de mededeling: ‘niet ingewilligd’.
 1. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes

 2. Leo waarschuwt Zeeuwse jeugd voor verslavingen
  Play

  Leo waarschuwt Zeeuwse jeugd voor verslavin­gen