Ayoub, Hajar en Youri vieren geen vakantie. De vmbo’ers van het Scheldemond College in Vlissingen zitten weer in de klas, omdat ze volgend jaar een diploma op een hoger niveau willen halen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ayoub, Hajar en Youri vieren geen vakantie. De vmbo’ers van het Scheldemond College in Vlissingen zitten weer in de klas, omdat ze volgend jaar een diploma op een hoger niveau willen halen. © Dirk-Jan Gjeltema

Het is goed dat vmbo’ers vaker de kans krijgen om meteen na hun examen verder te leren

Steeds vaker krijgen vmbo-leerlingen na hun examen de kans om meteen door te leren. Zo zijn ze extra geoefend en kunnen ze het volgend schooljaar een hoger diploma halen. Een prima ontwikkeling, waardoor ambitieuze leerlingen kunnen laten zien dat ze meer in huis hebben.

  1. Senaat heeft bij Dierenwet zitten slapen
    PREMIUM

    Senaat heeft bij Dierenwet zitten slapen

    Het is een sympathieke gedachte. Dieren, ook als ze in of bij huis worden gehouden, moeten natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Als ze in een stal, hok of kooi worden gehouden, mogen ze geen pijn of ongemak ervaren. Wie is daar nu tegen? Het parlement in ieder geval niet. Hoewel minister Schouten in april ontraadde deze bepaling op te nemen in de nieuwe Dierenwet, stemde een meerderheid van de Tweede Kamer toch vóór. In de Senaat was het vorige week niet meer dan een hamerstuk.