Koning Willem-Alexander reageerde zelf op de commotie die is ontstaan over zijn Griekenland-vakantie. Via een videoboodschap bood bij zijn excuses aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander reageerde zelf op de commotie die is ontstaan over zijn Griekenland-vakantie. Via een videoboodschap bood bij zijn excuses aan. © Videostill

Het Griekse reisje: nu is het wel genoeg geweest

commentaarKoning Willem-Alexander komt slecht weg met zijn Griekse vakantie. Meteen terugreizen is niet genoeg. De gifbeker moet helemaal leeg. Iemand vindt dat er een openbare boetedoening bij hoort. Die is er gekomen. De koning en zijn vrouw Máxima stijfjes op een bank. Als konijnen in de koplampen. Met een tekst die inhoudelijk wel oké is, maar die klinkt als een grafrede. Het is veel te zwaar aangezet. De uitglijer van de koning is pijnlijk, maar geen ramp. Nederland overleeft het met gemak.

 1. Gemeenten proberen terecht
het grote gat te dichten tussen
de bijstand en een echte baan
  PREMIUM

  Gemeenten proberen terecht het grote gat te dichten tussen de bijstand en een echte baan

  Sinds het schrappen van de melkertbanen proberen gemeenten andere dingen uit om mensen ‘met een grote afstand tot de arbeidsmarkt’ toch iets te laten doen. Daarbij komt steeds de basisbaan voorbij. Ook in Zeeland. Bijvoorbeeld Zierikzee en Goes spelen met het idee om bijstandsgerechtigden tegen het minimumloon eenvoudig nuttig werk te geven. Werk dat nu blijft liggen. Goes onderzoekt of het daar kan. Sympathiek initiatief toch?
 2. Kamer op weg naar einde tol
  commentaar

  Kamer op weg naar einde tol

  Wat moet je als inwoner van Zeeuws-Vlaanderen met de politieke aandacht voor een tolvrije tunnel? Blij zijn, hoopvol, kritisch of cynisch? Zegt u het maar. Gisteren kwam de Westerscheldetunnel voorbij in het debat over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de Tweede Kamer is een breed besef dat de tolheffing niet meer van deze tijd is. Maar vraag naar een oplossing en de antwoorden lopen zo ver uiteen dat je er moedeloos van wordt.
 1. Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisquarantaine
  Play

  Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisqua­ran­tai­ne

 2. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?