Gerard Althoff loopt 1600 kilometer door Nederland voor KWF. Hier is hij bij het Stadskantoor in Middelburg om een stempel te halen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Althoff loopt 1600 kilometer door Nederland voor KWF. Hier is hij bij het Stadskantoor in Middelburg om een stempel te halen. © Lex de Meester

Geld geven aan een goed doel is geen automatisme meer. En dat is helemaal niet erg

Geld geven aan een goed doel is geen automatisme meer. Het aantal particuliere donateurs neemt af. Met name twintigers, dertigers en veertigers zijn minder trouw aan een goed doel. Zij willen best geld doneren, maar dan moet wel duidelijk zijn waarvoor en waarom. Dat is een goede ontwikkeling, al schuilt er een gevaar in.

  1. Bestuurlijk onwil
    PREMIUM
    Commentaar

    Bestuur­lijk onwil

    Gary Yanover, onvermoeibaar strijder tegen de hondenbelasting, had gelijk, kreeg gelijk en toch weigert het kabinet de blaftaks uit de Gemeentewet te schrappen. Acht jaar geleden begon de inwoner van Kortgene zijn poging om een einde te maken aan deze middeleeuwse heffing op het bezit van een hond. Hij legde de lange, bochtige weg van het burgerinitiatief af, tot hij in juni eindelijk in de Tweede Kamer mocht uitleggen waarom de hondenbelasting moet verdwijnen.