Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Geen jaar om snel te vergeten

commentaarIs 2020 een jaar om snel te vergeten? Nee, dat zou geen recht doen aan de slachtoffers van het coronavirus. Alleen al in Zeeland zijn er meer dan honderd mensen aan overleden. Bij de jaarwisseling hoort dat we hen gedenken, samen met de anderen die stierven. We zullen zeker ook even stilstaan bij de grote sociale en economische ellende van de pandemie. Zo wordt het een ernstige jaarwisseling.

 1. Hoe soepel is de bijstand?
  PREMIUM
  commentaar

  Hoe soepel is de bijstand?

  Kamerleden schreeuwen moord en brand over een vrouw uit Wijdemeren. Zij krijgt bijstand en zij heeft niet gemeld dat haar moeder structureel bijspringt. Het gaat om een waarde van grofweg 200 euro per maand. Omdat dit al jaren speelt, moet de vrouw 7000 euro terugbetalen aan de gemeente. De Tweede Kamer is woest. Dat is vreemd. Wijdemeren voert gewoon de wet uit. De zaak is aangebracht door het Inlichtingenbureau van Sociale Zaken. Met deze controle heeft de Kamer ingestemd.
 2. Klaag niet, doe het zelf
  PREMIUM

  Klaag niet, doe het zelf

  Regeren is vooruitzien. Dat is niet gelukt bij de invoering van de harde lockdown. Het setje algemene regels voor het beperken van de detailhandel tot de eerste levensbehoeften was niet genoeg. Daarom wisten sommige winkeliers na de toespraak van premier Rutte op maandagavond echt niet waar zij aan toe waren. Anderen hielden zich van de domme of probeerden een sluiproute om toch nog iets te verkopen. Neem het hen eens kwalijk. In elk geval moest het kabinet het beleid woensdag alsnog aanscherpen. Dit is niet alleen moeilijk voor de winkeliers. Hun klanten begrijpen er ook weinig van.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!