Ministers Wopke Hoekstra (Financien) en Eric Wiebes (Economische Zaken) presenteren het Nationaal Groeifonds.
Volledig scherm
PREMIUM
Ministers Wopke Hoekstra (Financien) en Eric Wiebes (Economische Zaken) presenteren het Nationaal Groeifonds. © ANP

Geen haast met het groeifonds

CommentaarWopke Hoekstra en Eric Wiebes hebben hun Groeifonds gepresenteerd. Wie een blauwdruk verwacht voor de economische ontwikkeling, komt bedrogen uit. De ministers van Financiën en Economische Zaken geven wel grofweg een richting aan. Het moet gaan om kennis, innovatie en infrastructuur. En het moet klimaatneutraal. Veel verder gaan Hoekstra en Wiebes niet. Dat is verstandig.

 1. Kernenergie blijft een gok
  PREMIUM

  Kernener­gie blijft een gok

  Fractieleider Klaas Dijkhoff van de VVD grijpt de algemene beschouwingen aan om in de Tweede Kamer aandacht te vragen voor kernenergie. En minister Eric Wiebes komt in Zeeland praten over de kerncentrale. Zijn verkenning valt min of meer samen met acties vóór kernenergie. Komt er beweging in de zaak? De toelichting die Wiebes onlangs aan de Kamer heeft gegeven wijst daar niet op. Wiebes stuurde de bevindingen door van EPZ, het bedrijf dat de kerncentrale draaiende houdt. Die geven weinig hoop.
 2. Geef het goede voorbeeld, dan volgen de verdwaalde schapen wel
  PREMIUM
  commentaar

  Geef het goede voorbeeld, dan volgen de verdwaalde schapen wel

  Nederland houdt zijn hart vast. Hoe streng worden de coronamaatregelen? Het aantal besmettingen laat de regering weinig ruimte. Het ligt voor de hand sporten, feesten en uitgaan voorlopig te vergeten, alleen voor de eerste levensbehoeften te winkelen en zo min mogelijk te reizen. Misschien moeten we zelfs onze huiselijke kring nog wat kleiner maken. Zo blijven werk en school hopelijk buiten schot. Het is allemaal weinig aanlokkelijk.