Vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatie. © Getty Images/EyeEm

Geef eerst uitleg over de vaccins

Nederland denkt na over een vaccinatiecampagne die het coronavirus eronder moet krijgen. Viruscomplotdenkers kunnen even zwijgen. Antivaxxers nemen het graag van hen over. Of zijn het dezelfde mensen? Het maakt eigenlijk niet uit. Behalve dan dat de bedenkingen tegen inenten misschien iets minder onredelijk zijn dan de ‘viruswaarheid’.

 1. Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwerseiland begint aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  Opinie

  Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwersei­land begint aan nieuw seizoen

  ZIERIKZEE - Het Uur U voor Brouwerseiland nadert. Volgende week donderdag velt de Schouwse gemeenteraad het, wat haar betreft, finale oordeel over het bouwplan voor meer dan driehonderd luxe recreatievilla's op dertien kunstmatige eilandjes in de Grevelingen. Hoewel de raadsleden zich maandag in een speciale commissievergadering nog niet allemaal diep in de ziel lieten kijken, werd duidelijk dat een meerderheid vasthoudt aan de motie van vorig jaar. Genoeg is genoeg, klonk het toen.
 2. Huren blijft een beetje schuren
  PREMIUM
  commentaar

  Huren blijft een beetje schuren

  De Zeeuwse woningbouwverenigingen krijgen prima cijfers van hun huurders. De dienstverlening van de corporaties is goed. Dat blijkt uit landelijk onderzoek. Dit is mooi. Want de huursector staat al genoeg onder druk. Betaalachterstanden, wachtlijsten, het speelt in deze coronatijd nog wat meer dan anders. Sommige huurders hebben minder inkomen en kunnen de huren maar met moeite opbrengen. Wie een huurhuis zoekt, stoot wat vaker zijn neus omdat er minder doorstroming is.
 1. Vijfduizend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'
  Play

  Vijfdui­zend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'

 2. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'