Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Gas geven nu het licht op oranje staat

Als het verkeerslicht op oranje springt, heb je twee opties: stoppen of gas geven. De oplopende besmettingscijfers laten zien dat Nederland zich inmiddels midden in de vierde golf bevindt. De Zeeuwse ziekenhuizen liggen weer vol met Covid-patiënten, zowel uit Zeeland als uit de rest van ons land. Deze week noteerde de GGD Zeeland een triest record met 1917 besmette mensen in één week. Het Adrz denkt er serieus over na om de reguliere zorg op een lager pitje te zetten.

 1. Waterschapsprojecten op financieel drijfzand
  PREMIUM
  Commentaar

  Water­schaps­pro­jec­ten op financieel drijfzand

  Het is een oeroud kunstje uit de bestuurlijke trukendoos. Je wilt iets heel graag. Maar je weet dat de volksvertegenwoordigers het veel te duur vinden, dus schotel je ze een lager bedrag - altijd te laag - voor waardoor je wel een meerderheid krijgt voor je plan. Als het project eenmaal op stoom is, komen de financiële tegenvallers, maar dan is er geen weg meer terug. Jammer dan, er moet geld bij, maar die metrolijn, schouwburg of straaljagers komen er wel.
 2. Minister moet ongeschonden blazoen hebben
  PREMIUM
  commentaar

  Minister moet ongeschon­den blazoen hebben

  Wopke Hoekstra wordt met de dag ongeloofwaardiger. Nadat vorige week bekend werd dat hij geld had geïnvesteerd via een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden, bekende hij dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer dat hij ook geld voor zijn pensioen heeft belegd via belastingeiland Guernsey. Het gebeurde allebei voor hij minister van Financiën werd. Kort voor hij aantrad, deed hij beide beleggingen van de hand. De winst maakte hij over naar een goed doel.