Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Feestje met een bijsmaak

COMMENTAARHet was een feestje, gistermiddag in Zandvoort. De tribunes kleurden oranje, bijna 70.000 bezoekers zagen Max Verstappen een historische zege boeken. De eerste Nederlandse winnaar van een Grand Prix op Zandvoort. Sinds 1985 heeft de Formule 1 dat circuit niet meer aangedaan.

 1. Misschien is het verhaal van Lionel Messi wel symbolisch
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  Misschien is het verhaal van Lionel Messi wel symbolisch

  De wereld is aan het veranderen, traag maar gestaag. En dan doel ik niet op de huilende Lionel Messi die niet meer bij Barcelona ‘kan’ blijven voetballen. Het geld is daar namelijk op. Hij verdient per jaar 138 miljoen en nog wat. Mede daardoor heeft de club een schuld van 1 miljard. Hij wilde ook wel voor de helft van zijn salaris blijven. Ik zou ook wel voor 1/138e van dat bedrag blijven, maar goed, je hebt natuurlijk ook zo je vaste lasten als voetballegende.
 2. Vaccineer je, dan kan Nederland echt open
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Vaccineer je, dan kan Nederland echt open

  Na ruim anderhalf jaar neemt Nederland afscheid van de 1,5-metermaatregel. Samen met het advies om handen te wassen was dit een constante in de strijd tegen coronabesmettingen. Dat het kabinet die nog niet als gewonnen beschouwt, bewijst de maatregel die ervoor in de plaats komt: een vaccinatie- of testbewijs om toegang te krijgen tot de horeca, theaters, festivals en evenementen. De samenleving wordt nog niet open gegooid, zoals in Denemarken.
 3. ‘Er stroomt dus echt benzine door je aderen’
  PREMIUM
  COLUMN OSCAR GARSCHAGEN

  ‘Er stroomt dus echt benzine door je aderen’

  Seksende rugstreeppadden in een verstild duingebied, een blunderende pandjesprins, een pandemie. Lang leek het voor milieuclubs een eitje om de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort te blokkeren. Maar Max Verstappen, zijn Nederlandse fans, de Zandvoortse middenstand én het Formule 1-circus (beurswaarde 30 miljard) bleken sterker. En nu vind ik het serieus jammer dat ik als nieuwbakken F1-fan geen kaart heb gekocht om vanaf vanmiddag een dag of wat naar de races te gaan.