Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Een slok op een borrel

commentaarHet demissionaire kabinet heeft de handrem weer aangetrokken om te voorkomen dat het de zorg over de schoenen loopt. De coronapas wordt uitgebreid, het mondkapje moet weer op en we moeten zo veel mogelijk thuiswerken. Met name de horeca is de dupe van het pakket maatregelen. Opnieuw zit deze branche in de hoek waar de klappen vallen. 

 1. ‘Ik roep alle voetballers op hun salaris te doneren aan nabestaanden in Qatar’, en andere lezersreacties deze week
  lezersbrieven

  ‘Ik roep alle voetbal­lers op hun salaris te doneren aan nabestaan­den in Qatar’, en andere lezersreac­ties deze week

  Guus de Block uit Terneuzen stelt voor de discussies over voetballen in Qatar te stoppen. Hij doet een oproep aan de spelers en andere betrokkenen: ,,Doneer je salaris aan de nabestaanden van degenen die de pompeuze stadions hebben gebouwd en voetbal voor de eer.” En Bob Lagaaij uit Middelburg doet een laatste pleidooi om het stadhuis van Terneuzen ,,niet te veranderen in een witgekalkt wellnesscentrum.” Lees hier de beste ingezonden lezersreacties van deze week.
 2. Snelle wieken, langzame molens
  PREMIUM
  commentaar

  Snelle wieken, langzame molens

  Zo snel als de wieken van een helikopter draaien, zo langzaam draaien molens van de bureaucratie. In de zomer van 2020 besloten Provinciale Staten van Zeeland dat in plaats van 800 keer helikopters 4000 keer mogen opstijgen of landen vanaf Zeeland Airport. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en nog is dit besluit niet van kracht. En zo steeg maandag voor de laatste keer dit jaar een helikopter op vanaf dit vliegveld bij Arnemuiden waarmee mogelijk de 800ste vliegbeweging een feit was.