Gemeentehuis in Wissenkerke. De gemeente met zo'n 7300 inwoners leunt zwaar op buurgemeenten als Goes en Veere.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis in Wissenkerke. De gemeente met zo'n 7300 inwoners leunt zwaar op buurgemeenten als Goes en Veere. © Willem Staat

Eén gemeente Zeeland, dan tel je pas echt mee

zo gezienHet is een wild, maar misschien niet zo’n gek idee: vorm één grote gemeente Zeeland. Met bijna 400.000 inwoners heeft die veel meer daad- en stootkracht.

 1. Reimerswaal gooit mestvergister wel erg makkelijk overboord
  PREMIUM
  Opinie

  Reimers­waal gooit mestvergis­ter wel erg makkelijk overboord

  Hoera, de reus Engie is geveld! Tal van ondernemers, inwoners en politici staan te juichen nu de 100 miljoen subsidie aan het energiebedrijf is ingetrokken en de kansen voor een mestvergister bij Rilland voorlopig zijn bekeken, maar is dat wel terecht? De prijs die moest worden betaald om het vermeende onheil af te weren is groot. Reimerswaal offert niet alleen 25 hectare vruchtbare landbouwgrond op, maar kiepert ook een uitgelezen kans om 12.000 huishoudens van groen gas te voorzien overboord.
 2. Boze FDF-boeren zetten zich nu definitief buitenspel
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Boze FDF-boe­ren zetten zich nu definitief buitenspel

  Wil de politiek niet naar ons luisteren? Dan zoeken we de Kamerleden toch eens thuis op? Leden van Farmers Defence Force spelen met dit onzalige plan om de stikstofmaatregel van minister Carola Schouten tegen te houden. Zo maakt FDF opnieuw duidelijk intimidatie niet te schuwen. Op deze manier helpen deze boeren de veehouderij geen steek verder. Want op zo’n actie kan de overheid alleen maar reageren met het hard aanpakken van FDF. En de boeren verspelen het laatste beetje goodwill.