Veel politie op de been in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel politie op de been in Vlissingen. © Ruben Oreel

Dwing ontzag voor politie af

commentaarWie geweld gebruikt tegen politieagenten, hulpverleners of andere mensen met een publieke taak, moet veel zwaarder worden gestraft. Bijvoorbeeld minimaal vier weken de gevangenis in. Dit is de kern van een petitie van Vlissingse politiemensen, samen met ambulancemedewerkers, brandweerpersoneel, boa’s, leraren en zorgmedewerkers. Hun initiatief komt op een goed moment, aan de vooravond van de gebruikelijke eindejaarsrelletjes.

 1. Initiatief van Vlissings politiebureau: ‘Minimaal vier weken cel bij geweld tegen hulpverleners’
  PREMIUM

  Initiatief van Vlissings politiebu­reau: ‘Minimaal vier weken cel bij geweld tegen hulpverle­ners’

  VLISSINGEN - Minimaal vier weken hechtenis zou de straf moeten zijn voor wie geweld gebruikt tegen politieagenten, boa’s, hulpverleners, zorgmedewerkers, leraren en andere mensen met een publieke functie. Vlissingse politiemensen zijn samen met boa’s, ambulancemedewerkers en burgers een petitie gestart voor een wettelijke minimumstraf bij veroordeling door de rechter.
 2. Een goed gesprek over belangrijke zaken, sluit je aan bij Nederland in Gesprek en laat écht van je horen

  Een goed gesprek over belangrij­ke zaken, sluit je aan bij Nederland in Gesprek en laat écht van je horen

  Nooit was een goed gesprek meer welkom dan nu. We slaan ons grotendeels manmoedig door de lockdown heen, al maandenlang, maar drijven we daarmee ook niet steeds verder uit elkaar? Kloof na kloof ontstaat, het debat op sociale media verliest steeds meer de nuance. Horen we elkaar nog? En is zoveel te bespreken: corona, de avondklok, de groeiende ongelijkheid, de zorg en het klimaat om maar eens paar hele grote thema’s te noemen.
 1. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!

 2. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen