Huisarts Mattijs Bordui in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Mattijs Bordui in Vlissingen. © Dirk-Jan Gjeltema

De nieuwe huisarts die ze in Vlissingen uitdokteren verdient alle steun

Het tekort aan huisartsen in Zeeland wordt steeds meer voelbaar. Om te voorkomen dat Zeeuwen straks zonder huisarts komen te zitten, worden in Vlissingen drie gezondheidscentra opgezet. Een nieuwe werkwijze die steun verdient.

 1. Vrouw mag ook de baas zijn
  PREMIUM
  commentaar

  Vrouw mag ook de baas zijn

  Vrouwen ondervinden niet meer belemmeringen dan mannen om een succesvol bedrijf op te bouwen. Toch is ondernemersland nog steeds een mannenbolwerk, al zijn vrouwen de laatste vijf jaar aan het inlopen. Ruim één op de drie ondernemers is tegenwoordig een vrouw. Wie de (Zeeuwse) cijfers van de Kamer van Koophandel bekijkt, ziet wel stagnatie. In wielrentermen is er de laatste jaren sprake van een surplace. Vooral jonge starters zijn mannen. Vrouwen laten het op de startersmarkt toch een beetje afweten.
 2. IJdele hoop op tolvrije tunnel
  PREMIUM

  IJdele hoop op tolvrije tunnel

  Eindelijk duidelijkheid en eindelijk een einde aan het gegoochel met miljoenen. Het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel zou volgend jaar 340 miljoen euro kosten en over vier jaar is daar nog 261 miljoen voor nodig. En niet, zoals recent demissionair minister-president Rutte nog verkondigde, 450 miljoen euro. Met dank aan onderzoeksbureau Rebel, dat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat keek wat een tolvrije tunnel kost.
 1. Familie Ichelle schenkt cheque aan Signi Zoekhonden
  Play

  Familie Ichelle schenkt cheque aan Signi Zoekhonden

 2. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof