Dansmarathon van start: 50 uur non-stop op de dansvloer
Volledig scherm
Dansmarathon van start: 50 uur non-stop op de dansvloer © videostill

Dansen is een verdienmodel geworden

CommentaarJe danst voor je plezier. In een discotheek met je vriend of je vriendin of in een zaaltje met anderen, tijdens je bruiloft of zomaar op straat. Als je danst, kom je even los van de werkelijkheid. Je vergeet al je sores. Je beweegt je lijf op het ritme van de muziek. Gewoon, omdat je dansen leuk vindt. 

 1. Gedeputeerde heeft boel in beweging gekregen
  PREMIUM
  Commentaar

  Gedeputeer­de heeft boel in beweging gekregen

  Blaffende honden bijten niet. Dat moet een beetje de gedachte zijn van gedeputeerde Dick van der Velde. Toen hij in juni inzag hoe ernstig de Westerschelde is vervuild met PFAS, beet hij zich meteen vast in het dossier. Hij sprak openlijk zijn zorgen uit, maar hij uitte niet direct dreigementen aan het adres van Vlaanderen, waar de overheid op zijn zachtst gesproken nalatig is geweest. Een scheldkanonnade had het publicitair misschien goed gedaan, maar leidt niet per se tot het beste resultaat.
 2. Toerist betaalt én bepaalt
  PREMIUM
  Commentaar

  Toerist betaalt én bepaalt

  Toeristenbelasting is voor de kustgemeenten een flinke bron van inkomsten. Het lijkt een melkkoe die maar blijft geven. Veere spant de kroon: van de 30 miljoen euro aan heffingen en belastingen die de gemeente per jaar binnenkrijgt, komt 8,5 miljoen van de toerist. Daar bovenop komt nog eens 6 miljoen aan parkeergeld, voor het grootste deel betaald door mensen die niet in de gemeente Veere zelf wonen. Ook Sluis en Schouwen-Duiveland roeien steeds meer miljoenen binnen aan toeristen- en parkeerbelasting.