Volledig scherm
PREMIUM
© rgbstock.com

Daar gaan de trekkers weer

commentaarVerontruste boeren zijn het demonstreren nog niet moe. Woensdag trekken zij opnieuw naar Den Haag. Mogelijk weer met grote gevolgen voor het verkeer. Mildere actieplannen zijn er ook. Zoals de stickers van Agractie. Daarmee kunnen boeren en hun sympathisanten producten in supermarkten beplakken met de kwalificaties niet duurzaam of geen eerlijke prijs of boervriendelijk. Dat plakken is tegen de regels.

 1. Recreatiesector verdient steun
  PREMIUM
  Commentaar

  Recreatie­sec­tor verdient steun

  Zeeland zit op slot voor toeristen. Overnachten is verboden. Zelfs mensen die hier een tweede huis hebben, zijn niet meer welkom. Met deze tot voor kort onvoorstelbaar zware ingreep wil de Veiligheidsregio voorkomen dat de gezondheidszorg overbelast raakt. Zeeland is toch al kwetsbaar door een tekort aan huisartsen. Nu het coronavirus tekeergaat, heeft de provincie even meer dan genoeg aan de eigen bevolking. Het verbieden van alle toeristische overnachtingen is dus een goede maatregel. Maar het is tegelijk een ongekend zware slag voor de Zeeuwse toeristische sector.
 2. Nooit gedacht dat ik mij in Zeeuwse supermarkten onveiliger zou voelen dan in de Gazastrook
  PREMIUM
  Column

  Nooit gedacht dat ik mij in Zeeuwse supermark­ten onveiliger zou voelen dan in de Gazastrook

  De meeste gedaantes van doodsangst dacht ik te kennen: van onversneden bangheid in oorlogszones tot de verlammende paniek na een slecht nieuwsgesprek bij de arts. Verpletterend nieuw is de angst voor een etentje, een handdruk of een omhelzing. Nooit gedacht dat ik mij in Zeeuwse supermarkten onveiliger zou voelen dan in de Gazastrook, waar op bloed overgoten dagen ook altijd de zon schijnt.