Volledig scherm
PREMIUM
© Wikipedia/Maurits Vink

Corona versnelt het onvermijdelijke: Zeeland heeft slimmer openbaar vervoer nodig

In vergelijking met vorig jaar stappen deze maand 60 procent minder passagiers in de trein of de bus. Vanwege de coronacrisis werken veel mensen thuis. Als ze zich toch moeten verplaatsen, mijden ze liever het openbaar vervoer, uit de angst voor besmetting of onwil om een mondkapje te dragen.

 1. Laat de kiezer maar oordelen
  PREMIUM
  commentaar

  Laat de kiezer maar oordelen

  Wie gaat de politieke consequenties dragen van de toeslagenaffaire? Het kabinet zegt er nog niets over. De ministersploeg wil het eerst eens worden over de beleidsmatige gevolgen. Zo blijft heel Nederland in lichte verwarring wachten op de afloop. Want de kwestie is toch helder? De schandalige behandeling van onschuldige burgers door de Belastingdienst is uitgebreid toegelicht. Niets staat een politieke afrekening in de weg. Behalve misschien corona.
 2. Hoe soepel is de bijstand?
  PREMIUM
  commentaar

  Hoe soepel is de bijstand?

  Kamerleden schreeuwen moord en brand over een vrouw uit Wijdemeren. Zij krijgt bijstand en zij heeft niet gemeld dat haar moeder structureel bijspringt. Het gaat om een waarde van grofweg 200 euro per maand. Omdat dit al jaren speelt, moet de vrouw 7000 euro terugbetalen aan de gemeente. De Tweede Kamer is woest. Dat is vreemd. Wijdemeren voert gewoon de wet uit. De zaak is aangebracht door het Inlichtingenbureau van Sociale Zaken. Met deze controle heeft de Kamer ingestemd.
 1. 'In Mariekerke help je elkaar, want je hebt elkaar nodig'
  Play

  'In Mariekerke help je elkaar, want je hebt elkaar nodig'

 2. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland