De Kerncentrale Borssele
Volledig scherm
PREMIUM
De Kerncentrale Borssele © Arie Kievit

CDA’ers: We hebben de luxe niet om kernenergie uit te sluiten

opinie‘Kernenergie is onmisbaar in een brede energiemix' aldus Jeffrey Oudeman (Statenlid) en Tom Berendsen (Lid van het Europees Parlement), beide namens het CDA.  

 1. Verlegt het kabinet de koers?
  PREMIUM
  commentaar

  Verlegt het kabinet de koers?

  Tot nu toe was de term medische discriminatie onzin. Die wordt gebruikt door degenen die ageren tegen de CoronaCheckapp. De QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent of getest zou mensen uitsluiten. Dat is maar hoe je het bekijkt. De keuze om je wel of niet te laten vaccineren wordt vrijgelaten. Wie zonder te zijn ingeënt toch naar een restaurant of een festival wil, moet zich laten testen. Op die manier wordt juist niemand uitgesloten.
 2. Gas geven nu het licht op oranje staat
  PREMIUM

  Gas geven nu het licht op oranje staat

  Als het verkeerslicht op oranje springt, heb je twee opties: stoppen of gas geven. De oplopende besmettingscijfers laten zien dat Nederland zich inmiddels midden in de vierde golf bevindt. De Zeeuwse ziekenhuizen liggen weer vol met Covid-patiënten, zowel uit Zeeland als uit de rest van ons land. Deze week noteerde de GGD Zeeland een triest record met 1917 besmette mensen in één week. Het Adrz denkt er serieus over na om de reguliere zorg op een lager pitje te zetten.