Veel boeren willen duurzamer werken, maar zitten ‘klem’.
Volledig scherm
Veel boeren willen duurzamer werken, maar zitten ‘klem’. © Koen Suyk/ANP

Bevrijd boer uit de klem van het huidige systeem

Dit voorjaar moet er voor het stikstofprobleem een landbouwakkoord komen. Daarbij zijn tien organisaties betrokken. Dat brengt het risico van kortetermijnoplossingen met zich mee, zo stelt Maria van der Heijden.

 1. Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Een hek betekent overal ter wereld hetzelfde’
  lezersbrieven

  Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Een hek betekent overal ter wereld hetzelfde’

  ,,Het is heel naar voor het meisje dat gebeten werd door een hond, maar ik mis een kritische noot over de verantwoordelijkheid van de ouders om niet op verboden terrein te komen”, reageert Rob Swaak uit Middelburg op het bericht dat een Oekraïens meisje ernstige bijtwonden opliep. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden reacties. Wil je ook reageren? Mail dan naar lezersredacteur@pzc.nl.
 1. Pleidooi tegen kernenergie in Borssele maakt veel los: ‘Helaas, Zeeland is nou eenmaal het afvoerputje van Nederland’
  8

  Pleidooi tegen kernener­gie in Borssele maakt veel los: ‘Helaas, Zeeland is nou eenmaal het afvoerput­je van Nederland’

  Petra Luteijn uit Ellewoutsdijk schreef als geboren Zeeuwse een opiniestuk over draagvlak voor kerncentrales. Zij vroeg zich af: ,,waarom worden de zorgen van de Zeeuwen niet serieus genomen?” De reacties stroomden binnen. Van: ,,prachtig verwoord, complimenten,” tot: ,,kerncentrales moeten er komen, we moeten af van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en wind en zon is er niet altijd.” Een bloemlezing.
  Borssele
 2. ‘Helaas, het fluiten heeft maar kort geduurd’ en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Helaas, het fluiten heeft maar kort geduurd’ en andere lezersreac­ties van deze week

  Te weinig vrouwelijke scheidsrechters in Zeeland? Nogal wiedes, betoogt Berty Hundersmarck uit Goes. De KNVB erkende lange tijd damesvoetbalclubs niet. Daardoor kon een vrouw niks met haar vers behaalde scheidsrechtersdiploma, als zij tenminste zelf wilde blijven voetballen. En Aad van Wijnen uit Kloetinge legt het uit met een sommetje: In Goes betaalt de vervuiler niet het meest, maar in verhouding juist het minst. Lees hier de selectie van de ingezonden lezersreacties van deze week.