stockadr stockpzc hond labrador
Volledig scherm
PREMIUM
stockadr stockpzc hond labrador © Thinkstock

Bestuurlijk onwil

CommentaarGary Yanover, onvermoeibaar strijder tegen de hondenbelasting, had gelijk, kreeg gelijk en toch weigert het kabinet de blaftaks uit de Gemeentewet te schrappen. Acht jaar geleden begon de inwoner van Kortgene zijn poging om een einde te maken aan deze middeleeuwse heffing op het bezit van een hond. Hij legde de lange, bochtige weg van het burgerinitiatief af, tot hij in juni eindelijk in de Tweede Kamer mocht uitleggen waarom de hondenbelasting moet verdwijnen.

 1. Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’
  LEZERSBRIEVEN

  Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’

  ,,Ik vind dat álle vormen van zinloos geweld gestopt moeten worden”, reageert huisarts Willem Osterman uit Vlissingen op de oproep van burgemeester Van den Tillaar. En de buurjongen van Rudy Buysrogge is dankzij het ontbreken van een openluchtzwembad in Hulst klaar voor een triatlon. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden brieven. Stuur een brief naar lezersredacteur@pzc.nl.
 2. ‘Voer het betaald parkeren in langs de gehele kuststrook van Walcheren, of in het geheel niet’ en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Voer het betaald parkeren in langs de gehele kuststrook van Walcheren, of in het geheel niet’ en andere lezersreac­ties van deze week

  Volgens Jan Koppejan uit Zoutelande moet overal hetzelfde, fatsoenlijke parkeertarief gelden: ,,Ik pleit voor gelijke monniken, gelijke kappen in de gemeente Veere.” En in Vlissingen gaf de politie deze week een bekeuring aan fietsende meisjes, omdat hun verlichting niet fel genoeg was. Ruud de Ruijter uit Vlissingen heeft daar geen goed woord voor over: ,,Nou meneer de agent, knap staaltje politiewerk.” Lees hier de beste ingezonden lezersreacties van deze week.