Rene Manders/DCI Media
Volledig scherm
PREMIUM
© Rene Manders/DCI Media

Besmettingscijfers zeggen steeds minder

Zeeland zou Zeeland niet zijn als het ook deze week geen buitenbeentje was in de coronacijfers. Terwijl overal in het land de aantallen zakken, noteerde Zeeland een plusje. Niet heel Zeeland, vooral Walcheren en Schouwen-Duiveland zagen de lijn omhoog gaan. De GGD Zeeland noemt het toerisme als verklaring.

 1. Toerist betaalt én bepaalt
  PREMIUM
  Commentaar

  Toerist betaalt én bepaalt

  Toeristenbelasting is voor de kustgemeenten een flinke bron van inkomsten. Het lijkt een melkkoe die maar blijft geven. Veere spant de kroon: van de 30 miljoen euro aan heffingen en belastingen die de gemeente per jaar binnenkrijgt, komt 8,5 miljoen van de toerist. Daar bovenop komt nog eens 6 miljoen aan parkeergeld, voor het grootste deel betaald door mensen die niet in de gemeente Veere zelf wonen. Ook Sluis en Schouwen-Duiveland roeien steeds meer miljoenen binnen aan toeristen- en parkeerbelasting.
 2. Weer gaat vaccinatietijd verloren
  PREMIUM
  Commentaar

  Weer gaat vaccinatie­tijd verloren

  De ‘oudste ouderen in een verpleeghuis’ komen ‘waarschijnlijk’ in aanmerking voor een herhalingsprik tegen corona. Dat weten we in november. De woorden van minister Hugo de Jonge na het coronaberaad roepen herinneringen op aan het ongelukkige begin van de vaccinatiecampagne afgelopen winter. Het verdelen van de bevolking in kleine groepjes naar leeftijd, leefsituatie en beroep leidde tot bittere discussies en een zeer trage start van de vaccinaties.