Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Bescherm de ouders

commentaarOuders met jonge kinderen doen hun uiterste best om door de lockdown te komen. De ene dag gaat het beter dan de andere. Zij zijn niet allemaal geboren juffen en meesters. Zelfs als ze wel veel didactisch talent hebben, blijven zij toch moeders en vaders. Dus niet de vreemde ogen die net iets meer dwingen. Zo begint het hier en daar te wringen. Wat kunnen we doen om deze ouders te helpen?

 1. Asscher is aangeschoten wild
  PREMIUM

  Asscher is aangescho­ten wild

  Wordt Lodewijk Asscher onttroond als partijleider na de snoeiharde kritiek op zijn rol als minister van Sociale Zaken in de toeslagenaffaire? Een deel van de PvdA-leden zaagt inmiddels aan de stoelpoten van hun kopman. In een interne groepsapp van de PvdA vragen kandidaat-Kamerleden zich hardop af of Asscher nog geloofwaardig door kan gaan als lijsttrekker. Politiek draait om vertrouwen en geloofwaardigheid, zegt één van hen. Hij moet opstappen, zegt een deel van de PvdA’ers. Hoe groot het interne verzet is, is nog onduidelijk.
 2. Wakker worden Republikeinen!
  PREMIUM
  Commentaar

  Wakker worden Republikei­nen!

  Zijn de Verenigde Staten van Amerika afhankelijk van de bescherming van communicatieplatforms als Twitter en Facebook? Het lijkt erop, nu de techgiganten de kwaadaardige uitingen van Donald Trump beperken. Eerder stonden bij de berichten van Trump al waarschuwingen dat zijn beweringen vals zijn. Het is goed dat de techbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Maar het is triest dat groepen verdwaasde mensen zonder deze hulp volledig ontsporen. En het geeft te denken dat de techreuzen zelf bepalen wanneer ze ingrijpen. Bij de bestorming van het Capitool kwam de correctie duidelijk te laat. Vier mensen vonden de dood. Hoe moet het dan?
 3. Je laten prikken is logisch
  PREMIUM
  commentaar

  Je laten prikken is logisch

  Dat is wel even schrikken: een variant van het coronavirus die waarschijnlijk nóg besmettelijker is. In Engeland heeft een mutatie van het virus in korte tijd het origineel overvleugeld. De eerste toelichting van deskundigen is niet alleen maar kommer en kwel: de nieuwe variant zou niet dodelijker zijn dan de oude, en de vaccins die nu in de maak zijn zullen ons waarschijnlijk ook redelijk beschermen tegen de mutant. Maar de hoge besmettelijkheid is wel beangstigend. Reden genoeg om zo mogelijk nog voorzichtiger te zijn.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle