Lodewijk Asscher
Volledig scherm
PREMIUM
Lodewijk Asscher © ANP

Asscher is aangeschoten wild

Wordt Lodewijk Asscher onttroond als partijleider na de snoeiharde kritiek op zijn rol als minister van Sociale Zaken in de toeslagenaffaire? Een deel van de PvdA-leden zaagt inmiddels aan de stoelpoten van hun kopman. In een interne groepsapp van de PvdA vragen kandidaat-Kamerleden zich hardop af of Asscher nog geloofwaardig door kan gaan als lijsttrekker. Politiek draait om vertrouwen en geloofwaardigheid, zegt één van hen. Hij moet opstappen, zegt een deel van de PvdA’ers. Hoe groot het interne verzet is, is nog onduidelijk.

 1. Eindtoets is basis voor bijspijkerprogramma's
  PREMIUM
  Commentaar

  Eindtoets is basis voor bijspijker­pro­gram­ma's

  Nu de lockdown langer duurt en strenger wordt, nemen de leerachterstanden in het onderwijs toe. Tot voor kort leken eindexamenkandidaten op middelbare scholen nog het beste af. Zij waren uitgezonderd van het thuisonderwijs, zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Maar vorige week werden de regels aangescherpt. Zij moeten nu anderhalve meter afstand houden, waardoor ten minste een deel van de lessen digitaal zal plaatsvinden.
 2. Onthutsende incompetentie
  PREMIUM
  commentaar

  Onthutsen­de incompeten­tie

  De riviercruisevaart moet dringend meer doen aan veiligheid. Tot deze conclusie komt de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van een aanvaring op de Westerschelde. Het cruiseschip Viking Idun ramt daar in de nacht van 1 april 2019 de chemicaliëntanker Chemical Marketer. Die botsing bij Terneuzen loopt wonder boven wonder goed af. De passagiers hebben vrijwel geen schrammetje, de gevaarlijke chemicaliën blijven in de tanks.
 1. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!

 2. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen