Rob Kroes uit Middelburg liet een plek op zijn rug controleren met SkinVision. Het bleek huidkanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Kroes uit Middelburg liet een plek op zijn rug controleren met SkinVision. Het bleek huidkanker. © Dirk Jan Gjeltema

Apps mogen niet leiden tot kopzorgen en een hoger huisartsenbezoek

CommentaarHuidkanker opsporen met een app op je mobieltje. Het kan met SkinVision. Verzekeraar CZ (de grootste in Zeeland) vergoedt het gebruik ervan voor haar verzekerden. Ondanks voordelen voor verzekerden en huisartsen, moeten we voorzichtig zijn met dit soort apps.

 1. Wie pakt de grote hamer? Burger kan best zelf de volgende stap zetten op weg naar de totale lockdown
  PREMIUM

  Wie pakt de grote hamer? Burger kan best zelf de volgende stap zetten op weg naar de totale lockdown

  Verzin een list kabinet! Veel Nederlanders verwachten dat de ploeg van Mark Rutte de weg wijst uit de coronacrisis. Dat getuigt niet van werkelijkheidszin. Wie goed luistert naar de persconferenties van Rutte en Hugo de Jonge hoort maar één verhaal. Zijn de cijfers goed, dan kan er wat. Zijn ze slecht, dan moeten we strenger worden. Met andere woorden: de regering moet dansen met het virus.
 1. Gevecht tegen drugscriminelen vergt lange adem

  Gevecht tegen drugscrimi­ne­len vergt lange adem

  Iedereen weet het al jaren en toch leek het of de politie er geen vinger achter kon krijgen. Via de Zeeuwse havens komen grote hoeveelheden drugs het land binnen. Af en toe werd er wat gevonden, tussen de bananen aan boord van een schip, of doordat pakketjes met cocaïne ineens aanspoelden op het strand. Maar wat betekenen de drugsvangsten? Dat de overheid meer grip krijgt op de criminelen of dat er alleen maar meer wordt ingevoerd, waardoor de kans op een gelukstreffer groter wordt?
 2. Asscher is aangeschoten wild
  PREMIUM

  Asscher is aangescho­ten wild

  Wordt Lodewijk Asscher onttroond als partijleider na de snoeiharde kritiek op zijn rol als minister van Sociale Zaken in de toeslagenaffaire? Een deel van de PvdA-leden zaagt inmiddels aan de stoelpoten van hun kopman. In een interne groepsapp van de PvdA vragen kandidaat-Kamerleden zich hardop af of Asscher nog geloofwaardig door kan gaan als lijsttrekker. Politiek draait om vertrouwen en geloofwaardigheid, zegt één van hen. Hij moet opstappen, zegt een deel van de PvdA’ers. Hoe groot het interne verzet is, is nog onduidelijk.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk