Roetveegpieten
Volledig scherm
PREMIUM
Roetveegpieten © ANP

Alle Pietboeken in één klap weg

commentaarMoet Zwarte Piet nu ook al uit de bibliotheek weg? Ja, dat moet. Bibliotheken gaan mee met de maatschappelijke ontwikkelingen. Dat bepalen ze zelf. Zij volgen met hun collectie de wensen van hun publiek. Let wel, gewone openbare bibliotheken hebben geen bewaarfunctie. Daar zijn andere instellingen voor. Dus boeken met Zwarte Piet blijven altijd beschikbaar. Wat is dan het probleem?

 1. Gemeenten proberen terecht
het grote gat te dichten tussen
de bijstand en een echte baan
  PREMIUM

  Gemeenten proberen terecht het grote gat te dichten tussen de bijstand en een echte baan

  Sinds het schrappen van de melkertbanen proberen gemeenten andere dingen uit om mensen ‘met een grote afstand tot de arbeidsmarkt’ toch iets te laten doen. Daarbij komt steeds de basisbaan voorbij. Ook in Zeeland. Bijvoorbeeld Zierikzee en Goes spelen met het idee om bijstandsgerechtigden tegen het minimumloon eenvoudig nuttig werk te geven. Werk dat nu blijft liggen. Goes onderzoekt of het daar kan. Sympathiek initiatief toch?
 2. Meteen overal terug naar 30
  PREMIUM
  commentaar

  Meteen overal terug naar 30

  De Tweede Kamer wil overal in de hele bebouwde kom naar 30 km/u. Een meerderheid steunt een motie van GroenLinks en de SGP. Als het kabinet dit plan overneemt, voegt Nederland zich eindelijk naar de inzichten van talloze bestuurders en deskundigen uit meer dan honderd landen. Tot nu toe laat minister Cora van Nieuwenhuizen het aan de gemeenten over. Die zijn ermee bezig, zegt zij. Op een groot deel van de wegen in de bebouwde kom is 30 al het maximum. Maar dat is geen goede reden om te wachten met een landelijke regeling.
 1. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland

 2. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg