Volledig scherm
PREMIUM
© Boaz Timmermans

Agressie

commentaarDe agressie in de Zeeuwse ziekenhuizen neemt toe. Dat is een kwalijke zaak. Van een grote mond staan medewerkers al lang niet meer te kijken. Op de spoedeisende hulp in Terneuzen en Goes zeggen medewerkers dat ze ‘het dagelijks gewend zijn’ en dat het ‘erbij hoort’. Triest.

 1. Kernenergie blijft een gok
  PREMIUM

  Kernener­gie blijft een gok

  Fractieleider Klaas Dijkhoff van de VVD grijpt de algemene beschouwingen aan om in de Tweede Kamer aandacht te vragen voor kernenergie. En minister Eric Wiebes komt in Zeeland praten over de kerncentrale. Zijn verkenning valt min of meer samen met acties vóór kernenergie. Komt er beweging in de zaak? De toelichting die Wiebes onlangs aan de Kamer heeft gegeven wijst daar niet op. Wiebes stuurde de bevindingen door van EPZ, het bedrijf dat de kerncentrale draaiende houdt. Die geven weinig hoop.
 2. Sluit de rijen om De Bat
  COMMENTAAR

  Sluit de rijen om De Bat

  Provinciale Staten hebben gedeputeerde Jo-Annes de Bat een avond lang doorgezaagd. Dat was nodig na verwikkelingen in de kwestie Zanddijk. In die discussie over een betere bereikbaarheid van de Yersekse bedrijventerreinen lette De Bat even niet goed op. Hij meldde netjes de betrokkenheid van een neef, maar hij had niet in de gaten dat één van de mogelijke tracés ook gevolgen heeft voor de grond van een broer. Kan gebeuren. Maar het leek op een mogelijke belangenverstrengeling. Dus moest de onderste steen boven.