1. ‘Kerncentrales zijn magneten voor terroristen, hackers, saboteurs en idiote dictators’, en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Kerncen­tra­les zijn magneten voor terroris­ten, hackers, saboteurs en idiote dictators’, en andere lezersreac­ties van deze week

  Kernenergie is een schijnoplossing, ook als die uit een thoriumcentrale komt. Dat vindt lezer Jos Verstraaten uit Sint Jansteen. Hij heeft een andere oplossing voor het energieprobleem. En Wim Bartels uit Arnemuiden vraagt zich af waarom de slavernij in Suriname erger was dan elders, bijvoorbeeld in Nederland rond 1900. Lees hier een selectie van de ingezonden lezersreacties van deze week.
 2. ‘Ik roep alle voetballers op hun salaris te doneren aan nabestaanden in Qatar’, en andere lezersreacties deze week
  lezersbrieven

  ‘Ik roep alle voetbal­lers op hun salaris te doneren aan nabestaan­den in Qatar’, en andere lezersreac­ties deze week

  Guus de Block uit Terneuzen stelt voor de discussies over voetballen in Qatar te stoppen. Hij doet een oproep aan de spelers en andere betrokkenen: ,,Doneer je salaris aan de nabestaanden van degenen die de pompeuze stadions hebben gebouwd en voetbal voor de eer.” En Bob Lagaaij uit Middelburg doet een laatste pleidooi om het stadhuis van Terneuzen ,,niet te veranderen in een witgekalkt wellnesscentrum.” Lees hier de beste ingezonden lezersreacties van deze week.
 3. 
Mag je nog een fikkie stoken? En andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  Mag je nog een fikkie stoken? En andere lezersreac­ties van deze week

  Lekker een fikkie stoken, kan dat nog? De Raad van State besloot deze week dat gemeenten serieus onderzoek moeten doen als burgers klagen over houtrook. Honderden mensen reageerden via social media op het artikel over deze uitspraak. En Ruud Jobse uit Koudekerke vraagt zich af of 100 euro per jaar echt te veel geld is om je auto te parkeren als je naar je strandslaaphuisje gaat. Hieronder een bloemlezing van de reacties op houtkachelrook én de beste ingezonden lezersreacties op ander nieuws deze week.
 1. ‘Voer het betaald parkeren in langs de gehele kuststrook van Walcheren, of in het geheel niet’ en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Voer het betaald parkeren in langs de gehele kuststrook van Walcheren, of in het geheel niet’ en andere lezersreac­ties van deze week

  Volgens Jan Koppejan uit Zoutelande moet overal hetzelfde, fatsoenlijke parkeertarief gelden: ,,Ik pleit voor gelijke monniken, gelijke kappen in de gemeente Veere.” En in Vlissingen gaf de politie deze week een bekeuring aan fietsende meisjes, omdat hun verlichting niet fel genoeg was. Ruud de Ruijter uit Vlissingen heeft daar geen goed woord voor over: ,,Nou meneer de agent, knap staaltje politiewerk.” Lees hier de beste ingezonden lezersreacties van deze week.
 2. ‘Bij Hoek zijn de leden de baas’ en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Bij Hoek zijn de leden de baas’ en andere lezersreac­ties van deze week

  ,,Het is erg spijtig dat de meeste trainers geen of weinig zelfreflectie hebben”, reageert Benny Langeraert op het verhaal dat er geen echte baas zou zijn bij Hoek. Ook deze week in het nieuws: boeren zijn geschokt door de recente wolvenaanvallen op hun vee. Hans Post uit Vrouwenpolder weet wel hoe ,,de schaapjes kunnen blijven blaten”. Lees hieronder de selectie van ingezonden lezersreacties.
 1. Lezers reageren op het nieuws van de week: Dé oplossing voor de wooncrisis? Gewoon bij elkaar blijven!
  lezersbrieven

  Lezers reageren op het nieuws van de week: Dé oplossing voor de wooncrisis? Gewoon bij elkaar blijven!

  ,,Dat de helft van de stellen tegenwoordig uit elkaar gaat, daar zit een groot deel van het probleem. Daar hoor ik nooit iemand over,” reageert Magda van den Branden uit Sint-Jansteen op de vele nieuwsberichten over de wooncrisis. Zij weet de oplossing wel. Ondertussen baalt Klaas Gunster uit Vogelwaarde van Delta in Zeeuws-Vlaanderen: ,,Zo beloven ze glasvezel te gaan aanleggen in de buitengebieden, maar ze vertellen er nooit bij wanneer.” De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden reacties. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? Mail dan naar lezersredacteur@pzc.nl.
 2. Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Een hek betekent overal ter wereld hetzelfde’
  lezersbrieven

  Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Een hek betekent overal ter wereld hetzelfde’

  ,,Het is heel naar voor het meisje dat gebeten werd door een hond, maar ik mis een kritische noot over de verantwoordelijkheid van de ouders om niet op verboden terrein te komen”, reageert Rob Swaak uit Middelburg op het bericht dat een Oekraïens meisje ernstige bijtwonden opliep. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden reacties. Wil je ook reageren? Mail dan naar lezersredacteur@pzc.nl.