1. De winnaar is: zoet water
  commentaar

  De winnaar is: zoet water

  Nederland tobt over de stikstofcrisis. Nederland discussieert over de klimaatmaatregelen. Nederland poldert over de pensioenen. Geen probleem lijkt simpel, geen antwoord eenvoudig. Het lijstje lastige kwesties is lang. Maar het kan een beetje korter. Want wat verderop staat de vraag of het Volkerak en het Zoommeer zoet of zout moeten zijn. De ministers van Natuur en Waterstaat kunnen deze hele kwestie beter meteen vergeten en zich concentreren op het grote werk.
 2. Nieuwe rol voor VVV
  PREMIUM
  Commentaar

  Nieuwe rol voor VVV

  Even goed nadenken over het toerisme. Wat willen we de komende jaren? Daarvoor is de Nationale Toerisme Top, woensdag op Neeltje Jans. Erik van den Dobbelsteen, directeur van de VVV Zeeland, vindt de vooravond van de top een goed moment om nog maar eens voor zijn eigen organisatie te pleiten. Hij ziet hoe gemeenten beknibbelen op de VVV of er zelfs mee stoppen. Van den Dobbelsteen is bang dat Zeeland zich straks niet meer collectief kan presenteren, als één toeristisch merk. Is dat een groot probleem?
 1. Waterdunen is een aanwinst
  PREMIUM
  commentaar

  Waterdunen is een aanwinst

  Zeeuwen kijken altijd even op als er sprake is van zout water achter de dijk. Dat is toch niet de bedoeling? Nou, wel in het plan Waterdunen. De drastische herinrichting van deze strook land aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust is onderdeel van het herstel van getijdennatuur in en langs de Westerschelde. Wat verloren gaat door de verdieping, komt terug met kunstwerken zoals Waterdunen en door het ontpolderen van de Hedwige bij de grens met België.