1. Opslag CO2 is een tussenstap
  PREMIUM

  Opslag CO2 is een tussenstap

  Wat is nodig om het broeikasgas CO2 van de industrie in het Belgisch-Zeeuwse havengebied af te vangen, opnieuw te gebruiken of ondergronds weg te werken? Een samenwerkingsverband van grote bedrijven rond de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent zoekt het uit. Het lijkt op projecten die in Amsterdam en Rotterdam lopen. Allemaal met het doel in 2030 veel minder uitstoot te hebben. De Zeeuwse samenwerking mikt op 30 procent reductie. Dat is een flinke stap, maar het gaat nog niet ver genoeg.
 1. Rutte houdt jeugd kort
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Rutte houdt jeugd kort

  Premier Mark Rutte heeft van die ongelukkige momenten. Zoals iemand de hand reiken bij het dringende advies geen hand meer te geven. Deze week gaat het fout met zijn vraag aan jongeren mee te denken over de coronacrisis. Maar dit keer valt de premier niets te verwijten. Zijn duidelijke oproep aan de jeugd om samen de anderhalvemetersamenleving slim in te richten, wordt verkeerd uitgelegd. Rutte vraagt de jongeren niet mee te besturen. Eerder het tegendeel. Rutte houdt de jeugd juist heel kort. Hij vraagt hen vooral volwassenen uit te dagen creatief met de hygiëneregels om te gaan.
 1. Wie neemt deze regering nog serieus als we in bussen en treinen nep-mondkapjes moeten dragen?
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Wie neemt deze regering nog serieus als we in bussen en treinen nep-mondkapjes moeten dragen?

  Soms maakt de overheid het te bont. In een richtlijn van het kabinet staat dat reizigers in het openbaar vervoer vanaf 1 juni alleen mondkapjes mogen dragen die NIET beschermen tegen corona. Dit is absurd, ook al is de motivatie wel te volgen. De regering wil dat de echte medische mondkapjes naar de zorg gaan. Maar wat moet je hiervan denken als reiziger of als je werkt in het openbaar vervoer? Nep-mondkapjes zijn waanzinnig.
 2. De nieuwe Schwalbe
  PREMIUM
  Column Maikel Harte

  De nieuwe Schwalbe

  In Duitsland gaan ze dit weekend weer voetballen, in Nederland is de competitie al lang definitief stilgelegd. Er zijn mensen die het raar vinden dat aan de ene kant van de grens in Venlo niet gevoetbald wordt en dertig kilometer verderop in Gladbach wel. Ik zou het vooral heel raar vinden als er in Nederland nu wél gevoetbald zou gaan worden. Je ziet nogal eens voetballers die zich compleet verheven boven de samenleving gedragen, en dat zou ik bij een hervatting van de eredivisie ook zo vinden.