1. Recreatiesector verdient steun
  PREMIUM
  Commentaar

  Recreatie­sec­tor verdient steun

  Zeeland zit op slot voor toeristen. Overnachten is verboden. Zelfs mensen die hier een tweede huis hebben, zijn niet meer welkom. Met deze tot voor kort onvoorstelbaar zware ingreep wil de Veiligheidsregio voorkomen dat de gezondheidszorg overbelast raakt. Zeeland is toch al kwetsbaar door een tekort aan huisartsen. Nu het coronavirus tekeergaat, heeft de provincie even meer dan genoeg aan de eigen bevolking. Het verbieden van alle toeristische overnachtingen is dus een goede maatregel. Maar het is tegelijk een ongekend zware slag voor de Zeeuwse toeristische sector.
 1. Hulst vliegt uit de bocht
  PREMIUM
  commentaar

  Hulst vliegt uit de bocht

  De gemeente Hulst is veel te enthousiast geweest bij een onderzoek naar vermeende bijstandsfraude. Sociaal rechercheurs hebben de betrokken vrouw stelselmatig in de gaten gehouden. Dag in, dag uit. Maandenlang. De rechter vindt dat deze aanpak veel te ver gaat. De inbreuk op haar privacy staat in geen verhouding tot de vermeende fraude. Deze affaire laat flinke littekens achter. De vrouw voelt zich niet alleen ernstig tekortgedaan door de gemeente, zij kijkt ook nog steeds om of ze wordt gevolgd.
 1. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn
  PREMIUM
  commentaar

  We kunnen niet voorzich­tig genoeg zijn

  Het onvermijdelijke is gebeurd. Het coronavirus was vorige week in Sint Niklaas en Knokke al dicht bij de zuidelijke grens met Zeeland, maar heeft onze provincie nu echt bereikt op Schouwen-Duiveland. Een vrouw uit Scharendijke verblijft thuis in quarantaine, omdat ze in Noord-Italië besmet is geraakt met het ongrijpbare virus. Dat zorgt bij alle andere inwoners van Scharendijke en omgeving logischerwijs ook voor schrik, maar toch gaan de meeste mensen gewoon door met hun alledaagse bezigheden.
 2. Jakkeren is pure armoe
  PREMIUM
  commentaar

  Jakkeren is pure armoe

  Het zijn witte raven: de automobilisten die nu alvast 100 rijden. Om te wennen aan de afspraak die we hebben gemaakt. Binnenkort is 100 kilometer per uur overdag de maximumsnelheid. Dat is nodig om de natuur te beschermen tegen stikstof. En het is goed voor minder CO2 en voor de portemonnee. Uit een peiling van deze krant bleek afgelopen week dat bijna de helft van de automobilisten die dagelijks veel rijden, voorspelt zich niet aan 100 te zullen houden. Daar zal wat grootspraak bij zitten, maar het is toch verontrustend. Hoe krijgen we iedereen op één lijn?
 3. Rutte valt in herhaling
  commentaar

  Rutte valt in herhaling

  Mark Rutte heeft zijn zegje gedaan over de marinierskazerne. Zeeland schiet er niets mee op. Rutte herhaalt in Vlissingen de bekende argumenten over de nieuwe taken van mariniers en over de veranderende arbeidsmarkt. Rutte herhaalt de excuses. Daarmee is het verschil van inzicht over de haalbaarheid van de kazerne niet van tafel. De ergernis over de manier waarop het kabinet deze kwestie behandelde ook niet. En Rutte geeft geen richting aan compenserende maatregelen.