1. Registratie is klantvriendelijk
  PREMIUM
  commentaar

  Registra­tie is klantvrien­de­lijk

  En weer neemt de horeca een nieuwe coronamaatregel. Om bron- en contactonderzoek naar besmettingen mogelijk te maken, vragen de ondernemers al hun klanten naam, telefoonnummer of e-mailadres achter te laten. Zo kan de GGD eventueel de verspreiding van corona herleiden, mensen waarschuwen en hen tijdig voorzorgsmaatregelen laten nemen. Over het nut van de registratie is geen twijfel. Toch zijn er mensen die er moeite mee hebben. Vreemd. Want het is in het belang van iedereen en dus klantvriendelijk.
 1. Een zesje voor Mark Rutte: ‘Weinig inspirerende oproep’
  PREMIUM

  Een zesje voor Mark Rutte: ‘Weinig inspireren­de oproep’

  Zie het maar als een laatste waarschuwing. Nederland gaat weer in een lockdown als we niet allemaal ons best doen om een nieuwe grote uitbraak van corona te voorkomen. Rutte hamert terecht op de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Alle jongeren moeten ook meedoen. Hij speculeert op de werkelijkheidszin van het grote publiek. Nu we het aantal besmettingen beangstigend snel zien stijgen, zullen we toch wel begrijpen dat we de coronaregels moeten blijven respecteren?
 1. Geef zelf eens het goede voorbeeld
  PREMIUM
  Commentaar

  Geef zelf eens het goede voorbeeld

  Is het nog leuk in Zeeland? Het is hoogseizoen. Hoe gaat dat in tijden van corona? Vooralsnog zonder al te grote problemen. Natuurlijk, iedereen verbaast zich over mensen die het niet zo nauw nemen met de regels. Als het toeristen zijn, valt dat extra op. Zelf flaneer je hier niet met een heel gezin breeduit door een volle straat. En ja, zo af en toe moet de rem erop als het te druk wordt. Dan is het code oranje. Maar verder gaat het wel.
 2. Turnen werd dwangarbeid
  PREMIUM

  Turnen werd dwangar­beid

  Wat gaan we doen met alle ellende die naar boven komt in de turnwereld? Moet er een Keurmerk Kindvriendelijke Sport komen of een Toezichthouder Talentontwikkeling? En weten we dan zeker dat alles voortaan goed gaat? Het is beter als ouders, trainers en sportorganisaties hun gezond verstand gebruiken. Met grof geestelijk en fysiek geweld kun je topprestaties afdwingen, maar de kinderen die dit ondergaan zijn voor het leven getekend. Dat is het niet waard.