Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten. © Mechteld Jansen

Zuurkool. Met een slavink nog wel

Column Ondine van der Vleuten,,Wat eten we?’’ Hij klinkt achterdochtig. Alsof ik ooit iets zou serveren wat absoluut niet eetbaar is, of zelfs gevaarlijk. ,,Zuurkool!”, zeg ik. Goede, Hollandse kost, vol vitamine C. ,,Met een slavink nog wel. Je hebt geluk, jongen. Ik eet zelf pukkelpompoensoep.”

Hij buigt zich over de pan, snuift achterdochtig. ,,Toch niet de zuurkool uit de wc, hè? Dan hoef ik hem echt niet, hoor.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik keek naar de orgie van naakte Barbies
  PREMIUM
  Column

  Ik keek naar de orgie van naakte Barbies

  Het ding was enorm, met aan het ene einde van de pijp een zwart kunststof mondstuk en aan het andere een stuk boomstam. ,,Van een stam!”, roept de man aan de andere kant van het tafelkleedje door het rumoer heen. Ik knik instemmend. Dat had ik ook al gezien. Maar nee: stam als in ‘indianenstam’, verduidelijkt hij. Een soort vredespijp is het. Gemáákt door een stam. Fronsend monster ik de pijp, in mijn ogen meer een stuk mislukt huisvlijt van een eenzame boer.
 2. ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik
  PREMIUM
  column ondine van der vleuten

  ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik

  De dame van het Leger des Heils keek me vol afschuw af. ,,Echt waar? Wil je die hebben?” Op de balie lag een grote, roze onderbroek, model ‘oma’. Ooit gekocht voor Anne Maat, ooit had iemand er liefdevol een etiketje in geplakt met die naam, opdat hij in het verpleeghuis niet per ongeluk bij een andere bewoonster terecht zou komen, maar Anne Maat had er zo te zien niet veel plezier aan kunnen beleven.

Columns