Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten © Mechteld Jansen

Stalkende poltergeisten van een spirituele sekslijn

Column Ondine van der VleutenHalverwege mijn betoog over het dieven van tomatenplanten stopte ik er maar mee, want mijn toehoorder had zijn gedachten er duidelijk niet bij. Hij staarde naar een punt in de verte. Ik volgde zijn blik. Niks te zien. Ik boog me naar hem over en zwaaide mijn hand voor zijn ogen. ,,Hallo? Hallo? Is daar iemand?”

S. knipperde met zijn ogen. ,,Sorry. Ik zat even ergens anders met mijn gedachten. Heb ik alwéér een mail van Sterre gekregen. Of ik last had van de staking in het openbaar vervoer. Of ik met haar wilde chatten. Gék word ik ervan.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De gewone tuinslak, mits juist bereid, is best te eten
  PREMIUM
  column ondine van der vleuten

  De gewone tuinslak, mits juist bereid, is best te eten

  Als volkstuinier stel ik bitter weinig voor, helaas. Het is een geluk dat er winkels zijn waar je gewoon bloemkolen kan kopen, anders was ik vorig jaar verhongerd. Eigenlijk hou ik ook te veel van onkruid om een goede volkstuinder te zijn. Van mij mogen er best wat vurige brandnetels en sappige smeerwortels blijven staan. Daar maak ik stinksoep van, niet voor mij, maar om de compostbak mee op smaak te brengen. Rot reuze fijn.
 2. Een oorkonde voor het baren van nageslacht
  PREMIUM

  Een oorkonde voor het baren van nageslacht

  Wilde gok, volgende voorstel van Baudet: Nederland voert het Moederkruis in. Bij elk vierde, zesde en achtste kind krijgt moeders een ‘Erekruis van de Nederlandse Moeder’ uitgereikt in bronzen, zilveren dan wel vergulde uitvoering. Plus oorkonde. Als dank voor het baren van nageslacht en het aldus zuiver houden van het Nederlandse volk. Want als er maar genoeg Nederlandse kindertjes komen, hebben we die import niet meer nodig. En staat om 6 uur het eten klaar.
 3. Ik keek naar de orgie van naakte Barbies
  PREMIUM
  Column

  Ik keek naar de orgie van naakte Barbies

  Het ding was enorm, met aan het ene einde van de pijp een zwart kunststof mondstuk en aan het andere een stuk boomstam. ,,Van een stam!”, roept de man aan de andere kant van het tafelkleedje door het rumoer heen. Ik knik instemmend. Dat had ik ook al gezien. Maar nee: stam als in ‘indianenstam’, verduidelijkt hij. Een soort vredespijp is het. Gemáákt door een stam. Fronsend monster ik de pijp, in mijn ogen meer een stuk mislukt huisvlijt van een eenzame boer.

Columns