Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten © Mechteld Jansen

Stalkende poltergeisten van een spirituele sekslijn

Column Ondine van der VleutenHalverwege mijn betoog over het dieven van tomatenplanten stopte ik er maar mee, want mijn toehoorder had zijn gedachten er duidelijk niet bij. Hij staarde naar een punt in de verte. Ik volgde zijn blik. Niks te zien. Ik boog me naar hem over en zwaaide mijn hand voor zijn ogen. ,,Hallo? Hallo? Is daar iemand?”

S. knipperde met zijn ogen. ,,Sorry. Ik zat even ergens anders met mijn gedachten. Heb ik alwéér een mail van Sterre gekregen. Of ik last had van de staking in het openbaar vervoer. Of ik met haar wilde chatten. Gék word ik ervan.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Straf als antwoord op een wanhoopsdaad
    PREMIUM
    COLUMN ONDINE VAN DER VLEUTEN

    Straf als antwoord op een wanhoops­daad

    Een krantenbericht dat je een stomp in je maag geeft - het gebeurde me op 25 september twee keer. Eerst die foto van twee naakte, smerige, verwaarloosde peuters die rondscharrelden tussen dronkaards in een Oekraïens daklozenkamp. Hun mama, de 20-jarige Bozhena en de 22-jarige vader Volodymyr hadden Andrey van 3 en zijn één jaar jongere broertje Maksim even gedumpt. Ze waren ‘het beu om op de jongens te letten’ en hadden ‘behoefte aan wat rust’.

Columns