Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten © Mechteld Jansen

Snel nog even Zeeland doen, voor het onder water staat

COLUMN ONDINE VAN DER VLEUTEN‘Gaan er nog mensen uit Zeeland mee in maart?’, vraag ik op Facebook. Het levert vier opgestoken duimpjes en vier opmerkingen op. Twee vrienden reageren enthousiast: tuurlijk lopen ze mee in de Zeeuwse Klimaatmars op 15 maart. Eén suggereert bij Shell aan te kloppen voor een financiële bijdrage. De vierde is cynisch: ‘Tja, ik ben nooit zo van de symboolpolitiek.’ 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
  Column Ondine van der Vleuten

  Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

  Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.
 2. Bij elke fazant heb ik de neiging gas te geven
  PREMIUM
  column ondine van der vleuten

  Bij elke fazant heb ik de neiging gas te geven

  Ik moet eerlijk zijn: iedere keer dat ik een fazant of patrijs zie lopen, heb ik de neiging gas te geven. Roadkill! Pas nog een interessante docu gezien over een Brit die nooit naar de slager hoefde omdat hij dagelijks een rondje ‘countryside’ doet op zoek naar platgereden konijnen en andere verkeersslachtoffers. Trots toonde hij zijn volle vriezer, met daarin verstijfde dieren in vreemde houdingen.

Columns