Volledig scherm
PREMIUM
© Mechteld Jansen

Poe poe poe, wat vliegt de tijd

Column Ondine van der VleutenEn, hoe lang is het nou geleden? In 2008 begonnen, in 2013 gestopt, toch? 

Nu je het zegt, inderdaad. Vijf jaar geleden alweer, poe poe, wat vliegt de tijd. Zo nu en dan kom ik nog iemand tegen die zich herinnert dat ik columns schreef. Wim Hofman, mijn vroegere overbuurman, riep laatst nog tegen me: 'Succes met uw stukjes!' Of zei hij nou: 'leuke' stukjes?

Nou ja, ligt er maar aan wat je onder leuk verstaat. 'Schetsen uit het leven van een chaoot', dat dekt de lading meer wat mij betreft. En nu? Meer van hetzelfde?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. In Zeeland doen ze het op eigen kracht
  PREMIUM
  COLUMN

  In Zeeland doen ze het op eigen kracht

  Een van de mooie kanten van mijn vak is dat je achter belangrijke mensen aan mag hobbelen en mag meesmikkelen van dingen als rode biet-biefstukje en tartaar van aardpeer. Minister Ingrid van Engelshoven deed deze week Zeeland aan en ik was erbij. Wat een vrouw! ’s Morgens in het Bevrijdingsmuseum, ja, toen was ik ook nog fris en fruitig. Acht uur durend informatiebombardement later zakte ik toch wat in. Zelfs de lunch bood geen soelaas. Dat was namelijk een lopend buffet langs thematafels waar de arme minister werd opgewacht door frisse studenten of bestuursleden die al uren op dit moment wachtten en vol energie het gesprek aangingen. Van Engelshoven bleef sterk: opperste concentratie en samenhangende zinnen, tot het bittere einde.
 1. De plattegrond was ik al kwijt
  PREMIUM
  COLUMN ONDINE VAN DER VLEUTEN

  De platte­grond was ik al kwijt

  Eindelijk had ik eens tijd om uitgebreid te gaan snuffelen aan de nieuwe, grotere, verbeterde AH XL. Verrukt stapte ik het verwarringspaleis binnen. Supermarkten zijn namelijk, aldus Teun van de Keuken (die van de Keuringsdienst van Waarde), ingericht op het verwarren en onthaasten van de klant. Vandaar: verwarringspaleizen. En hoe langzamer en verwarder de klant daarin ronddwaalt, hoe meer die koopt. Die Teun. Hoe kwám-ie erop.
 2. Taak nummer 24: tijd maken
  PREMIUM
  Column Ondine van der Vleuten

  Taak nummer 24: tijd maken

  Twee maanden waren er overheen gegaan voor ik tijd had. Stone balancing: dat is wat hij deed. ,,Als ik het een dag niet doe, word ik onrustig", appte hij. ,,Ga je mee, vanavond?" Ik had geen tijd. ,,Vanavond balanceer ik tomaten en pompoenen op de volkstuin, met een komkommer erop", appte ik terug. Hij hield aan. ,,Kom je? Ik ben op het strand." ,,Weekeinde werken", appte ik terug. En: ,,Zoon is jarig." ,,Film by the Sea." ,,Huis bezichtigen." ,,Onkruid trekken." ,,Huiswerk overhoren." ,,Vriend verhuizen." ,,Ziek."

Columns