Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten © Mechteld Jansen

Had ik straks een ‘voorgat’ in plaats van een vagina?

COLUMN ONDINE VAN DER VLEUTENS. kwam terug van de toiletten, een geïrriteerde blik in haar ogen. ,,Wat denk je? Hadden ze een genderneutraal toilet. Dat is toch van de gekke. Ik wil helemaal geen toilet waar mannen én vrouwen naar binnen mogen. Dan voel ik me gewoon niet veilig. Bovendien, mag een dame haar make-up alsjeblieft bijwerken zonder dat er een kerel op staat te kijken?”

Ze boog zich naar me over en zei met gedempte stem: ,,Wist jij dat ze in Engeland geen borstvoeding meer mogen zeggen, als het aan de transmannen ligt? Breastfeeding is niet genderneutraal. Dat moet chestfeeding worden. Want ook mannen kunnen borstvoeding geven, met hormonen, al komt er dan niet veel uit.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zo’n dunne luchtpostbrief van blauw vloeipapier
  PREMIUM

  Zo’n dunne luchtpost­brief van blauw vloeipa­pier

  Zeer geëerde lerares, Ik spreek de wens uit, dat U bij voortduring in gezondheid en krachten gespaard moge blijven om uw uitnemende gaven van hoofd en hart nog lang te wijden aan de opvoeding der jeugd, waardoor bij haar die deugdelijke grondslagen gelegd worden die de jongeren in staat zullen stellen hun plaats in de wereld met ere te veroveren. Met de verzekering dat ik steeds met eerbied en liefde aan U zal blijven denken, noem ik mij, Uw U zeer toegenegen leerling
 2. Nu komt ze nooit meer op de koffie
  PREMIUM
  Column Ondine van der Vleuten

  Nu komt ze nooit meer op de koffie

  We staan met onze handen vol bij de lift - overduidelijk aan het verhuizen - als ze aankomen. Ik herken de dames meteen. Allebei met een rollator. Schaap is aardig, geduldig, goeiig. Bril venijnig, ontevreden en achterbaks. Ik ben gewaarschuwd, in gloedvolle bewoordingen en treffende omschrijvingen. Schaap, die haar bijnaam dankt aan een wat ongelukkig kapsel met krulletjes die over haar iets uitstaande oren en ronde priemoogjes vallen, schudt haar hoofd om weer vrij zicht te krijgen. Bril loert nieuwsgierig vanachter haar dikke jampotglazen.

Columns