Volledig scherm
PREMIUM
© Mechteld Jansen

Eigenlijk wil elke puber nog maar één ding

Column Ondine van der VleutenVerdiept in iets op zijn iPad lag hij op zijn bed. Zo volwassen al. Bijna vijftien. Wat moest ik in hemelsnaam voor zijn verjaardag kopen? Als ze héél klein zijn, vinden ze alles mooi. Een grote doos met veel papier om eraf te scheuren en in het midden één klein autootje: geheid succes. Maar een (bijna)volwassene? Dit jaar alleen al drie keer vriendelijk, doch beleefd een cadeau terug in de handen geduwd gekregen: ,,Mag ik eerlijk zijn?'' (Dat mag.) ,,Ik vind het eigenlijk meer iets voor jou.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik keek naar de orgie van naakte Barbies
  PREMIUM
  Column

  Ik keek naar de orgie van naakte Barbies

  Het ding was enorm, met aan het ene einde van de pijp een zwart kunststof mondstuk en aan het andere een stuk boomstam. ,,Van een stam!”, roept de man aan de andere kant van het tafelkleedje door het rumoer heen. Ik knik instemmend. Dat had ik ook al gezien. Maar nee: stam als in ‘indianenstam’, verduidelijkt hij. Een soort vredespijp is het. Gemáákt door een stam. Fronsend monster ik de pijp, in mijn ogen meer een stuk mislukt huisvlijt van een eenzame boer.
 2. ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik
  PREMIUM
  column ondine van der vleuten

  ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik

  De dame van het Leger des Heils keek me vol afschuw af. ,,Echt waar? Wil je die hebben?” Op de balie lag een grote, roze onderbroek, model ‘oma’. Ooit gekocht voor Anne Maat, ooit had iemand er liefdevol een etiketje in geplakt met die naam, opdat hij in het verpleeghuis niet per ongeluk bij een andere bewoonster terecht zou komen, maar Anne Maat had er zo te zien niet veel plezier aan kunnen beleven.

Columns