Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten. © Mechteld Jansen

Drolletjes, pontificaal op de kruipthijm

Column Ondine van der VleutenToen ik me bukte om een vuurpijl op te rapen, zag ik hem liggen. Een drol, precies tussen de lavendel en een verfrommeld sigarettenpakje.

Huiverend schepte ik de poep tussen de nieuwe aanplant uit. De buurman keek verbeten toe. ,,Heb je al gezien hoeveel er hier verderop liggen?”, vroeg hij. ,,Nou, ik heb camera’s geplaatst. En als ik weet wie het is, zal ik er iets van zeggen!” Ik wenste hem in stilte succes. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Een oorkonde voor het baren van nageslacht
  PREMIUM

  Een oorkonde voor het baren van nageslacht

  Wilde gok, volgende voorstel van Baudet: Nederland voert het Moederkruis in. Bij elk vierde, zesde en achtste kind krijgt moeders een ‘Erekruis van de Nederlandse Moeder’ uitgereikt in bronzen, zilveren dan wel vergulde uitvoering. Plus oorkonde. Als dank voor het baren van nageslacht en het aldus zuiver houden van het Nederlandse volk. Want als er maar genoeg Nederlandse kindertjes komen, hebben we die import niet meer nodig. En staat om 6 uur het eten klaar.
 2. Ik keek naar de orgie van naakte Barbies
  PREMIUM
  Column

  Ik keek naar de orgie van naakte Barbies

  Het ding was enorm, met aan het ene einde van de pijp een zwart kunststof mondstuk en aan het andere een stuk boomstam. ,,Van een stam!”, roept de man aan de andere kant van het tafelkleedje door het rumoer heen. Ik knik instemmend. Dat had ik ook al gezien. Maar nee: stam als in ‘indianenstam’, verduidelijkt hij. Een soort vredespijp is het. Gemáákt door een stam. Fronsend monster ik de pijp, in mijn ogen meer een stuk mislukt huisvlijt van een eenzame boer.
 3. ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik
  PREMIUM
  column ondine van der vleuten

  ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik

  De dame van het Leger des Heils keek me vol afschuw af. ,,Echt waar? Wil je die hebben?” Op de balie lag een grote, roze onderbroek, model ‘oma’. Ooit gekocht voor Anne Maat, ooit had iemand er liefdevol een etiketje in geplakt met die naam, opdat hij in het verpleeghuis niet per ongeluk bij een andere bewoonster terecht zou komen, maar Anne Maat had er zo te zien niet veel plezier aan kunnen beleven.

Columns