Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten. © Mechteld Jansen

Drolletjes, pontificaal op de kruipthijm

Column Ondine van der VleutenToen ik me bukte om een vuurpijl op te rapen, zag ik hem liggen. Een drol, precies tussen de lavendel en een verfrommeld sigarettenpakje.

Huiverend schepte ik de poep tussen de nieuwe aanplant uit. De buurman keek verbeten toe. ,,Heb je al gezien hoeveel er hier verderop liggen?”, vroeg hij. ,,Nou, ik heb camera’s geplaatst. En als ik weet wie het is, zal ik er iets van zeggen!” Ik wenste hem in stilte succes. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. In Zeeland doen ze het op eigen kracht
    PREMIUM
    COLUMN

    In Zeeland doen ze het op eigen kracht

    Een van de mooie kanten van mijn vak is dat je achter belangrijke mensen aan mag hobbelen en mag meesmikkelen van dingen als rode biet-biefstukje en tartaar van aardpeer. Minister Ingrid van Engelshoven deed deze week Zeeland aan en ik was erbij. Wat een vrouw! ’s Morgens in het Bevrijdingsmuseum, ja, toen was ik ook nog fris en fruitig. Acht uur durend informatiebombardement later zakte ik toch wat in. Zelfs de lunch bood geen soelaas. Dat was namelijk een lopend buffet langs thematafels waar de arme minister werd opgewacht door frisse studenten of bestuursleden die al uren op dit moment wachtten en vol energie het gesprek aangingen. Van Engelshoven bleef sterk: opperste concentratie en samenhangende zinnen, tot het bittere einde.

Columns