Volledig scherm
PREMIUM
Ondine van der Vleuten. © Mechteld Jansen

Dan ben je als aardappel echt niet minder waard

COLUMN ONDINE VAN DER VLEUTENDe vrachtwagen voor ons was volgeladen met aardappels. Een hoge bult. Vak voor de rotonde remde de chauffeur af, maar niet genoeg. Links en recht stuiterden aardappels op de weg. 

Op de terugweg kwam de rotonde weer in zicht. K. stootte me aan. ,,Kijk nou! Nu ligt er nog meer!” Ik keek in mijn achterspiegel en nam gas terug. De bumperklever achter me toeterde luid. Haast. Nou, wij niet. Ik remde af. ,,Verhip! D’r liggen ook uien bij!”, zei K. We deden nog maar eens een rondje. Achter mij sloeg de bumperklever vloekend af. ,,Denk jij wat ik denk?” K. dacht hetzelfde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik keek naar de orgie van naakte Barbies
  PREMIUM
  Column

  Ik keek naar de orgie van naakte Barbies

  Het ding was enorm, met aan het ene einde van de pijp een zwart kunststof mondstuk en aan het andere een stuk boomstam. ,,Van een stam!”, roept de man aan de andere kant van het tafelkleedje door het rumoer heen. Ik knik instemmend. Dat had ik ook al gezien. Maar nee: stam als in ‘indianenstam’, verduidelijkt hij. Een soort vredespijp is het. Gemáákt door een stam. Fronsend monster ik de pijp, in mijn ogen meer een stuk mislukt huisvlijt van een eenzame boer.
 2. ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik
  PREMIUM
  column ondine van der vleuten

  ‘Ik ga mijn onderbroek uit doen!’, riep ik

  De dame van het Leger des Heils keek me vol afschuw af. ,,Echt waar? Wil je die hebben?” Op de balie lag een grote, roze onderbroek, model ‘oma’. Ooit gekocht voor Anne Maat, ooit had iemand er liefdevol een etiketje in geplakt met die naam, opdat hij in het verpleeghuis niet per ongeluk bij een andere bewoonster terecht zou komen, maar Anne Maat had er zo te zien niet veel plezier aan kunnen beleven.

Columns