Ter Mors: Mijn geest is sterker dan mijn lichaam

Jorien ter Mors had dit seizoen last van drie dingen. Haar rug, haar knie en daardoor ook haar hoofd. ,,Als je slecht rijdt, en het zit fysiek tegen, dan helpt dat niet om je te motiveren tijdens je seizoen. Maar soms heb je harde tegenslagen nodig om de spirit terug te krijgen en weer te knokken voor iets moois.”

 1. Marijke Groenewoud ondanks val naar olympische finale massastart, Irene Schouten eenvoudig door

  Marijke Groenewoud ondanks val naar olympische finale massastart, Irene Schouten eenvoudig door

  Ondanks een val heeft Marijke Groenewoud bij de Olympische Spelen in Peking de finale gehaald van de massastart. De 23-jarige regerend wereldkampioene op dit onderdeel eindigde in haar halve finale als vijfde en dat was voldoende voor de eindstrijd. Daarvoor was een plek bij de beste acht noodzakelijk. Ook topfavoriete Irene Schouten plaatste zich. Ze finishte als vierde in de tweede halve finale.
 2. Medaillewinnaars stralen met Willem-Alexander en Máxima op bordes, Ireen Wüst benoemd tot Commandeur
  huldiging / video

  Medaille­win­naars stralen met Wil­lem-Alexan­der en Máxima op bordes, Ireen Wüst benoemd tot Commandeur

  De Nederlandse wintersporters die tijdens de Olympische Spelen in Peking een medaille hebben behaald, zijn dinsdag in Den Haag gehuldigd. Minister-president Mark Rutte en minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport ontvingen de medaillewinnaars in de Ridderzaal. Daarna werden de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.