Dolblije shorttrackers ontvangen gouden medaille
VideoDe gouden shorttrackers zijn maandagmiddag gehuldigd op Medal Plaza. Daar ontvingen Suzanne Schulting, Selma Poutsma, Xandra Velzeboer en Yara van Kerkhof hand in hand hun gouden plak na hun succesvolle aflossing in Peking.
Het Nederlandse kwartet was zondag in de finale in het Capital Indoor Stadium overtuigend de beste, voor Zuid-Korea (zilver) en China (brons). Schulting mocht al voor de derde keer op deze Winterspelen het grote podium in de Chinese hoofdstad betreden.
De 24-jarige shorttrackster won eerder zilver op de 500 meter en ze prolongeerde haar olympische titel op de 1000 meter. Schulting kan later in de week ook nog een medaille pakken op de 1500 meter. Vier jaar geleden in Pyeongchang pakten de Nederlandse shorttracksters brons op de aflossing.
Schulting, Van Kerkhof, Poutsma en Velzeboer stapten hand in hand het podium op. Ze hingen bij elkaar de gouden medailles om die ze werden aangereikt door IOC-lid Ng Ser Miang uit Singapore.
De shorttracksters bezorgden Nederland het zesde goud op deze Spelen. TeamNL pakte vooralsnog ook vier zilveren en twee bronzen plakken. Nederland neemt de vierde plaats in het medailleklassement in.
Bekijk hieronder de mooiste foto’s!
Klik op onderstaande ringen om rechtstreeks naar al het olympisch nieuws, onze podcasts en video’s en het complete programma te gaan.
Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.
Beluister hieronder onze olympische podcasts.
Bekijk hieronder het complete schema van de Olympische Spelen, waarbij je precies kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen. -
PREMIUM
Verheijen ziet geen gemiste kans op goud en blikt terug op relletje met Nils van der Poel
Ondanks het feit dat Nederland bij de Winterspelen in Peking het doel - ‘richting de 20 medailles’ – net niet haalde, was Carl Verheijen een ‘trotse chef de mission’. -
Zoveel verdienden Irene Schouten en Suzanne Schulting aan hun olympische medailles in Peking
De atleten van TeamNL haalden zeventien medailles binnen op de Olympische Spelen van Peking. Maar leverde ze dat naast alle roem die bij het winnen van een olympische plak komt kijken ook nog wat op in de portemonnee? -
Programma Olympische Spelen | Alleen bobsleeërs komen nog in actie voor TeamNL
Na de finales massastart - en het goud voor Irene Schouten - zitten de Olympische Spelen in Peking er voor TeamNL bijna op. Komende nacht komt de viermansbob nog in achtie voor in elk geval de deerde run. Piloot Ivo de Bruin kon afgelopen nacht echter met Jelen Franjic, Janko Franjic en Dennis Veenker als verwacht geen potten breken in de eerste twee heats. -
Sportorganisaties wijzen naar elkaar in dopingzaak Kamila Valieva: ‘CAS schept gevaarlijke precedent’
Enkele grote sportorganisaties beschuldigen elkaar van fouten in de veelbesproken dopingzaak rond de Russische kunstrijdster Kamila Valieva.
-
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
PREMIUMGoud op 1000 meter
Thomas Krol is niet meer de labrador die zijn beste vriend een olympisch ticket gunde
Nog niet eens zo lang geleden was Thomas Krol geen winnaar. Zo werd er over hem gedacht en zo dacht hij over zichzelf. Maar hij bleef zich ontwikkelen met de olympische titel op de 1000 meter als ultieme bewijs. ,,Mijn droom is uitgekomen, na jaren hard werken.” -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om?