David Velthuis uit Haaksbergen fietst binnenkort 1000 kilometer terug naar huis. Hij was voor zijn studie in het Poolse Lodz.
Volledig scherm
PREMIUM
David Velthuis uit Haaksbergen fietst binnenkort 1000 kilometer terug naar huis. Hij was voor zijn studie in het Poolse Lodz. © Laura Velthuis

David (20) fietst 1000 kilometer terug naar huis: ‘Waarom zou ‘wat als’ me tegenhouden?’

Als het aan David Velthuis had gelegen, had hij de heenreis al per racefiets volbracht. Maar in de winter van Haaksbergen op die dunne bandjes naar het Poolse Łódź, dat vonden zijn ouders niet zo’n puik plan. Nu is het moment alsnog daar: hij fietst terug naar huis. „Het ergste wat kan gebeuren, is dat ik de trein moet pakken.”

 1. Sergeant van de mariniers: ‘Je hebt er wel discipline voor nodig’
  Alternatieve vierdaagse

  Sergeant van de mariniers: ‘Je hebt er wel discipline voor nodig’

  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is de Vierdaagse afgelast. En dat doet pijn in Nijmegen, en ook een beetje in de rest van Nederland. Om de pijn wat te verzachten heeft De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) samen met DPG Media, uitgever van deze krant De Alternatieve Vierdaagse in het leven geroepen. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven en op een zelf gekozen moment 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer lopen, met behulp van een app op de telefoon. Deze krant brengt dagelijks de persoonlijke verhalen van deelnemers in rubriek de ‘viervraagse’. Te beginnen met sergeant van de mariniers Ruben de Jong.
 2. Rinske is controleur tijdens Vierdaagse: ‘Ik dacht iedere keer: ik doe het nooit meer’
  Alternatieve vierdaagse

  Rinske is controleur tijdens Vierdaagse: ‘Ik dacht iedere keer: ik doe het nooit meer’

  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is de Vierdaagse afgelast. En dat doet pijn in Nijmegen, en ook een beetje in de rest van Nederland. Om de pijn wat te verzachten heeft De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) samen met DPG Media, uitgever van deze nieuwssite De Alternatieve Vierdaagse in het leven geroepen. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven en op een zelf gekozen moment 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer lopen, met behulp van een app op de telefoon. Deze krant brengt dagelijks de persoonlijke verhalen van deelnemers in de rubriek ‘de vier-vraagse’. Vandaag is dat Rinske van den Brink, controleur tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.