Bob Maes

Hulst

Het tracé Koolstraat-Glacisweg in Hulst-Noord is vanaf vrijdagavond toegankelijk voor het verkeer. Weggebruikers kunnen daardoor gedeeltelijk gebruik maken van de nieuwe rotonde. De werken zijn echter nog niet afgerond, omdat vanwege het slechte weer van de laatste dagen de bovenste asfaltlaag niet gelegd kan worden. Dat gebeurt pas in maart volgend jaar.

Het nu asfalteren van het weggedeelte zou een te groot risico zijn, aldus wethouder Diana van Damme, omdat het werk veel geld kost. Tot de daadwerkelijke asfaltering geldt op het tracé een tijdelijke verkeerssituatie, met enkel noodzakelijke wegmarkeringen. Ook geldt er een 30 kilometer-regime.

Weggebruikers kunnen vanaf vrijdagavond ook weer de Willem de Zwijgerlaan via de Koolstraat bereiken. Het stuk tussen de rotonde en het Reynaertcollege in de Zoutestraat is waarschijnlijk voor de kerst weer begaanbaar. Ook daar wordt de bovenste laag pas in maart geasfalteerd, vanwege het slechte weer. De rioleringswerken in de Zoutestraat tussen de rotonde en de Graauwse Poort beginnen maandag. De herinrichting daar is naar verwachting in februari klaar. 

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
144 stemmen