Volledig scherm
Chris Braat en Theresia Koelewijn zijn druk bezig met de nieuwe Zomertentoonstelling in het Burgerweeshuis in Zierikzee. © Dirk-Jan Gjeltema

Zomertentoonstelling vol variatie in Zierikzee

ZIERIKZEE - Theresia Koelewijn stapte een jaar of tien geleden voor het eerst binnen bij het Burgerweeshuis in Zierikzee. Indrukwekkende ervaring, blikt ze terug.

''Warm, persoonlijk en héél véél hebbedingetjes”, vielen haar op aan het doolhofachtige pand aan de Poststraat. Inmiddels draagt ze zelf aan die beleving bij. Met echtgenoot Chris Braat, die er opgroeide, staat ze aan de vooravond van een nieuwe Zomertentoonstelling.

Beelden en schilderijen staan her en der door het pand verspreid. De ‘buit’ van dit jaar, zo’n 250 werken, is binnen. Het gepuzzel om elk werk de mooiste plek te geven, begint. Variatie alom, al voert realisme de absolute boventoon. En, maar dat is toeval, vrouwen zijn er in overvloed. ''Naakt en bedekt naakt. Sowieso veel mensen dit keer en minder dieren”, omschrijven Theresia en Chris in grote lijnen de inhoud van de 46-ste Zomertentoonstelling in pand en tuin.

Ouders

Het waren Chris’ ouders Ad en Tessa Braat die de verkoopexpositie van kunst, antiek en curiosa ooit op poten zetten. Nadat Theresia en Chris vorig jaar hun intrek namen in dat huis waar Chris opgroeide, bliezen ze ook de - in 2009 gestopte - Zomertentoonstelling nieuw leven in. Zij het op eigen wijze, op verschillende fronten.

Lees het hele verhaal in de PZC van zaterdag, editie Schouwen-Duiveland.

De Zomertentoonstelling is van 9 juli tot en met 4 september. Van vrijdag tot en met zondag, steeds van 11.00 tot 17.00 uur.

www.burgerweeshuiszierikzee.nl

poll

Zeeuwse kinderen moeten in Zeeland naar school

Zeeuwse kinderen moeten in Zeeland naar school

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
583 stemmen