Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

Zelfgemaakte lemon cheesecake

Zoet, zout en zuur, je proeft het allemaal in deze lemon cheesecake. Het maken ervan is super simpel, maar lekker dat het is! Vandaag deel ik het recept met je.

Hoewel ik er echt dol op ben, bak ik niet vaak een cheesecake. Of nou ja, bakken, dat is het natuurlijk niet echt. Voor mij ideaal, want ik heb nog al eens dat taarten mislukken. Vooral wanneer ik zelf experimenteer. Dat gaat perfect bij alles wat hartig is, maar zodra er suiker aan te pas komt, is het voor mij verstandig om niet te emmeren met ingrediënten. Het mooie van deze lemon cheesecake is eigenlijk dat er weinig mis kan gaan.

Een paar weken geleden at ik een stuk bij een pluktuin in het Zeeuwse Looperskapelle. Het was niet voor het eerst in mijn leven dat ik een lemon cheesecake at, maar wel dat ik dacht ‘dit ga ik ook maken.‘ Ik analyseerde de cake op wat er inzat. Dat was in feite zo gepiept, dus het klinkt interessanter dan het echt was hoor. Een paar weken later ging ik zelf aan de slag. Voor de bodem koos ik havermoutkoekjes. Vroeger heetten die country koekjes bij Albert Heijn. De koekjesbodem vind ik stiekem het lekkerst, dus die maak ik dan ook lekker dik. Weinig koek en veel roomkaas, kan ook hoor, maar ik mis dan het knapperige. De vulling hield ik eenvoudig en bovenop homemade lemon curd. Dat kan ook kant-en-klaar, maar zelf maken is wel lekkerder. Het is zo gepiept, maar kost alleen wat wachttijd.

De lemon cheesecake die ik bij de pluktuin at, had enkel lemon curd in het midden tot ongeveer een paar centimeter vanaf de rand. Ik snapte niet zo goed waarom niet de hele taart onder zo’n heerlijk laag curd zat. Nu snap ik dat en als je naar de foto kijkt, jij misschien ook wel. De lemon curd wordt wat vloeibaarder en gaat lopen. Ik vind dat geen probleem. Wil je dat nou niet? Doe dan zoals bij de pluktuin.

LEMON CHEESECAKE

VOOR 12 PUNTEN

Dit zit erin:
Zelfgemaakte lemon curd 300 gram havermoutkoekjes 200 gram roomboter, gesmolten 600 gram verse roomkaas 150 gram suiker 300 milliliter slagroom
Dit heb je nodig:
Springvorm + bakpapier Keukenmachine Garde 2 beslagkommen
Zo maak je het:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter. Doe de havermoutkoekjes in de keukenmachine en maal tot fijne kruimels. Roer de gesmolten roomboter erdoor en schep de kruimels in de springvorm. Druk de koekjesbodem aan met de achterkant van een lepel of met je handen, zodat hij mooi glad is. Zet de bodem 1 uur in de koelkast om op te stijven. Ga nu aan de slag met de vulling. Doe de roomkaas, samen met de suiker, in een beslagkom. Roer tot de twee gemengd zijn. Klop in een andere kom de slagroom op zodat hij in zachte pieken blijft staan. Spatel de helft van de slagroom door de roomkaas. Als het goed gemengd is, voeg je de andere helft toe. Schep het mengsel op de koekjesbodem, dek af en zet minstens 3 uur in de koelkast. Liever nog wat langer. Haal de cheesecake uit de springvorm en besmeer met de lemoncurd. Gebruik zoveel als jij zelf lekker vindt. Wil je dat de lemoncurd niet over de taart loopt? Smeer het dan enkel in het midden.

TIP! De cheesecake bewaar je maximaal 3 dagen in de koelkast.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Bij storm is Zeeland op z'n mooist

Bij storm is Zeeland op z'n mooist

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
586 stemmen