Zeeuwse Olympiade biedt overzicht van sporten met beperking

GOES  Het is inmiddels een traditie. In het jaar dat de Olympische en Paralympische Spelen worden gehouden, wordt ook de Zeeuwse Olympiade georganiseerd. In het Omnium in Goes kan iedereen zaterdag kennismaken met de sporten die mensen met een beperking in Zeeland kunnen beoefenen.

Er bestaat ook een handige app (en website) voor: uniek sporten. Daarin zijn alle mogelijkheden voor aangepast sporten in Zeeland gebundeld. Want hoe kom je er anders achter waar kan worden gesport door mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking? 

"Vroeger was daar een boekje voor", vertelt Dennis Plantinga van Sport Zeeland. "Maar één keer in de vier jaar proberen we al die organisaties op één plek bij elkaar te brengen. Daar kunnen mensen zelf kennismaken met verschillende sporten zodat ze kunnen ervaren wat ze echt leuk vinden om te doen."

In de sporthallen van het Omnium in Goes zijn er demonstraties van en kunnen mensen deelnemen aan onder meer judo, korfbal, paardrijden, rolstoelbasketbal en - biljarten, hockey en dans. Voormalig rolstoelbasketbalinternational Mark Aalders presenteert het programma en de Zeeuwse paralympiërs, onder wie roeier Corné de Koning, worden in het zonnetje gezet.

Plantinga verwacht tussen de drie- en vijfhonderd bezoekers. "Ik hoop dat we veel mensen kunnen stimuleren een sport te kiezen die bij hen past." De Zeeuwse Olympiade duurt van 11 tot 15 uur. Aanmelden kan via www.sportzeeland.nl, maar is niet verplicht. 

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
150 stemmen