Volledig scherm
© Elodie Kint

Zeeuwen gaan voor de gezelligheid naar het glazen huis in Breda

BREDA - Het glazen huis van de 3fm-actie Serious Request staat dit jaar in Breda. Om een glimp op te vangen van de dj’s en BN’ers, maar vooral om wat van de gezelligheid mee te pikken, reizen een heleboel Zeeuwen deze week af naar de Brabantse stad om de hoek.

'Er hangt een hele goede sfeer in de stad’

Hij vindt het vooral heel erg gezellig. Jasper Riemens (23) uit Terneuzen heeft sinds de opening op zondagavond nog maar één avond overgeslagen. ,,Er hangt zó’n goede sfeer in de stad”, zegt hij enthousiast. ,,In het park, op de Markt en in het uitgaansgebied staat alles in het teken van Serious Request.” Als voorzitter van studentenvereniging Maximus, heeft hij - samen met andere verenigingen - onder meer een gala, een feest en een kroegentocht georganiseerd. Daarmee hebben ze in totaal 2625 euro opgehaald. En Jasper heeft zijn nagels groen laten lakken. ,,Voor de actie van Tijn. Daarvoor heb ik samen met een vriendin nog eens vijf euro gedoneerd.”

‘Interessant om te zien hoe ze 24 uur per dag radio maken’

Shea-Lynn Croes (21) uit Goes is ook al meerdere keren na school gaan kijken bij het glazen huis. ,,Dat is meestal overdag en dan is het niet zo’n feest als ’s avonds, maar ik vind het ook heel leuk om te zien hoe de dj’s 24 uur per dag radio maken. Ik studeer zelf communicatie en ben toevallig bezig met een onderzoek voor 3fm, dus dat maakt het voor mij extra interessant.” Maar ze komt er niet alleen voor haar eigen plezier, ze steunt ook het Rode Kruis. ,,We hadden gisteren een loterij georganiseerd tijdens de kerstborrel met onze klas. Daar heb ik voor vijf euro lootjes gekocht. De totale opbrengst doneren we aan Serious Request.”

‘Ik ben een échte 3fm-luisteraar’

Hij noemt zichzelf ‘een échte 3fm-luisteraar’ en die titel maakt Leroy Mijnsbergen (19) uit Goes helemaal waar. Hij reisde de dj’s in het glazen huis de afgelopen drie jaar al achterna. Nu ze in Breda zijn neergestreken, waar hij studeert, kan de Goesenaar zijn geluk niet op. ,,Ik ben er deze week al drie keer naar gaan kijken”, zegt hij. ,,Het is leuk om de dj’s in het echt te zien.” En als hij dan toch op de Markt staat, tast hij af en toe ook even in de buidel. ,,Ik heb een kerstmuts gekocht van Serious Request, heb een tientje gedoneerd in een collectebus, ga nog een liedje aanvragen en heb op school een actie georganiseerd om geld op te halen.”

Krista uit Koewacht helpt vrijwillig bij het callcenter

Krista van den Berghe (21) uit Koewacht gaat niet alleen naar het glazen huis voor de gezelligheid en om te zwaaien naar dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren. Ze werkt ook als vrijwilliger in het callcenter. ,,Daar neem ik telefoontjes aan van mensen die een plaat willen aanvragen, of op een andere manier willen doneren”, vertelt ze. ,,Ik heb me daarvoor opgegeven, omdat ik me als zorgverlener betrokken voel bij de gezondheid van mensen. En het is leuk om zoveel verschillende gesprekken te voeren. Ik heb bijvoorbeeld al kinderen aan de telefoon gehad, die hun spaarpot hebben omgekeerd voor deze actie. Maar ook mensen die een liedje aanvragen dat herinneringen oproept aan iemand die ze zijn verloren.”

Volledig scherm
© Elodie Kint
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

    Planbureau slaat terug na blunder energiere­ke­ning: verkeerde cijfers geen probleem

    Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.

poll

Ik heb nog geen flauw idee op wie ik ga stemmen

Ik heb nog geen flauw idee op wie ik ga stemmen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
158 stemmen