Volledig scherm
Yves Nyemb © Paul ten Hacken

Yves Nyemb keert terug in selectie van VC Vlissingen

VLISSINGEN - Yves Nyemb trainde donderdag voor het eerst weer mee bij VC Vlissingen. Trainer Ruud Pennings ruimt morgen meteen een plaatsje in voor hem in zijn wedstrijdselectie voor het duel met Quick.

Nyemb speelde de eerste vijf wedstrijden van het seizoen mee bij de Zeeuwse zondag-hoofdklasser. Tweemaal kroonde hij zich daarin tot matchwinnaar. Hij vertrok vervolgens naar het buitenland om een onderneming op te zetten. Zijn terugkeer deze week stemde Pennings tevreden.

"Op de training zag ik meteen weer dingetjes die ik bij ons miste." Zoals? "Zijn balvastheid, het slim weglopen van een verdediger en het afjagen. We zijn na zijn vertrek best zoekende geweest. Ik heb Erin Yildizturan, Raymond Wolff en Saïd Bouzambou op die positie geprobeerd. Yves brengt toch weer iets anders."

De terugkeer van Nyemb valt samen met het leeglopen van de ziekenboeg. De keepers Joan van Belzen en Yoeri Nijsse zijn inzetbaar, Dangelo Martien is hersteld en Roysel James is ook teruggekeerd op het trainingsveld na zijn knieblessure. Pennings: "Maar Quick komt te vroeg voor hem." Het enige vraagteken is Etiënne Mallie die met een ontstoken teen kampt.

Het laatste resultaat (de 5-0-nederlaag bij medekoploper Nuenen) is uit het systeem van Vlissingen. "De gedrevenheid spatte er deze week van af", zag de trainer. "We kunnen zondag een slagje slaan. Er is een grote kopgroep in onze hoofdklasse. De top 6 speelt nu tegen elkaar. Met een overwinning sta je er zo weer bij."

Vlissingen staat nu vijfde met 21 punten. De Haagse tegenstander Quick staat derde met drie punten meer. Met name op eigen veld is de ploeg ijzersterk. Uit won Quick nog maar één keer.

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
1474 stemmen