Wim Hofman bundelt 75 columns in boek

MIDDELBURG
Schrijver en illustrator Wim Hofman viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan wordt zaterdag 26 november de bundel 'Bramen plukken' gepresenteerd. Daarin zijn 75 columns en illustraties opgenomen, die in de PZC zijn verschenen. Hofman publiceerde zijn eerste bijdrage in de krant op 5 januari 2006.

De schrijver put onderwerpen meestal uit zijn eigen leefwereld. Zijn vrouw Toke, zijn museumbezoeken, zijn vroegere kleuterschool, zijn kleinkinderen in Australië, zijn strenge winters, zijn remloos doortrappertje, zijn stappenteller. En nog veel meer. 

Wim Hofman (1941) maakte naam als kinderboekenschrijver en -illustrator. Zijn bekendste boeken 'Het vlot' en 'Zwart als inkt' werden bekroond met een Gouden Griffel. Hij won ook Gouden Penselen, voor 'Koning Wikkepokluk de merkwaardige zoekt een rijk' en 'Aap en Beer - een ABC-boek'. In 2013 ontving hij de Max Velthuijs-prijs, de belangrijkste prijs voor illustratoren. 

De boekpresentatie begint om 16.00 uur in het voormalige postkantoor in de Lange Noordstraat in Middelburg. Tegelijk begint er dan een verkoopexpositie van de bij de columns afgedrukte illustraties.

poll

Ik zou best in België willen werken

Ik zou best in België willen werken

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
672 stemmen