Werkstraf en boete voor bezit van wapens

Middelburg – Een werkstraf van 240 uur, een boete van vijfduizend euro en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Die straf legde de Middelburgse rechtbank maandag op aan een 58-jarige inwoner van Zierikzee voor het bezit van een aantal verboden wapens.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog een celstraf van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk tegen de man. Maar de rechtbank vindt nu dat de Schouwse zakenman niet meer terug de gevangenis in moet.

De man bekende tegenover de rechtbank dat hij stom was geweest om wapens aan te schaffen. Dat deed hij om zichzelf te beschermen omdat hij werd bedreigd. En omdat hij een fanatiek verzamelaar is, ‘in alles wat ik heb’, breidde de wapencollectie al snel uit. De politie kwam de man op het spoor na een tip over de aankoop van een machinepistool. Een arrestatieteam probeerde hem vervolgens vroeg in de ochtend van zijn bed te lichten maar het lukte, aldus de inwoner van Zierikzee, niet om binnen te komen. ,,Ik heb de deur voor hen open moeten doen.” Hij beklaagde zich ook ook over het feit dat leden van dat team in zijn huis, ‘echt geheel onnodig’, voor duizenden euro’s vernielingen hebben aangericht.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
753 stemmen