VVV en ZLTO mikken op Europese subsidie voor inspiratiecentrum op Tholen

THOLEN - De VVV en landbouworganisatie ZLTO hopen in 2018 een inspiratiecentrum te kunnen openen op Tholen. Dan moet Europa wel met geld over de brug komen.

Het inspiratiecentrum moet de vervanger worden van het bestaande VVV-kantoor aan de Markt in Sint-Maartensdijk. Het wordt een bezoekerscentrum waar toeristen en eventueel inwoners inspiratie kunnen opdoen om het eiland (en ook Sint Philipsland) daarna verder te gaan ontdekken. Dat zal veelal op een interactieve manier gebeuren, bijvoorbeeld met touchscreens.

Volgens projectleider Maja van Putte van de ZLTO doen de beide organisaties er alles aan om nog vóór 31 december een aanvraag voor een Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling de deur uit te doen. ,,Het plan staat of valt met het verkrijgen van deze subsidie’’, zegt ze. ,,We hopen daar medio volgend jaar uitsluitsel over te krijgen.’’

Het is nog niet duidelijk waar het inspiratiecentrum komt. VVV en ZLTO zoeken nog een geschikte locatie. ,,Uit financieel oogpunt geniet een bestaand gebouw de voorkeur boven nieuwbouw’’, stelt Van Putte. Het plan wordt overigens gesteund door onder meer de recreatie- en horecaondernemers.

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
210 stemmen